Policajný zásah ukončil rukojemnícku drámu v Toulouse

TASR, TA3
20.6.2012 13:53

Príslušníci elitného útvaru francúzskej polície dnes zneškodnili a zadržali zrejme psychicky chorého muža, ktorý podľa vlastných slov z náboženských dôvodov prepadol filiálku banky v Toulouse a zajal tam štyri osoby ako rukojemníkov.

Policajný zásah ukončil rukojemnícku drámu v Toulouse
SITA

V čase policajnej akcie boli v mužovom zajatí už iba dve osoby, ktoré vyviazli bez ujmy na zdraví. Samotný páchateľ utrpel ľahšie zranenia, informovali oficiálne policajné zdroje. Stalo sa tak po tom, ako bolo počuť viacero výstrelov.
Rukojemnícku drámu vo filiálke banky Crédit Industriel et Commercial (CIC) v centre francúzskeho mesta Toulouse sa tak podarilo ukončiť po necelých siedmich hodinách.

Muž, ktorý mal podľa informácií vyšetrovateľov v minulosti problémy psychického charakteru a liečil sa na psychiatrii, prepustil už skôr na slobodu dve ženy spomedzi štvorice rukojemníkov - zamestnancov banky.

Prepadnutá pobočka banky CIC sa nachádza iba 100 metrov od domu Mohameda Meraha, ktorý v marci tohto roka zastrelil v Toulouse troch vojakov, jedného rabína a tri židovské deti. Tohto páchateľa inšpirovaného al-Káidou neskôr zabili členovia francúzskej jednotky špeciálneho určenia RAID pri prestrelke v jeho dome.

Aj o mužovi, ktorý má na svedomí dnešný prepad, informovali médiá ako o niekom, kto sa hlási k teroristickej sieti al-Káida. Polícia však pre opodstatnenosť tohto tvrdenia nemá zatiaľ žiadne indície.

Údajne ide o schizofrenika, ktorý prerušil terapiu. Jeho sestra pre francúzske médiá uviedla, že jej 26-ročný brat bol už ako dieťa v opatere zdravotníkov, že to prehnal a má strach z okolia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok