V Grécku vznikla nová koalícia, sú v nej konzervatívci aj socialisti

TASR, TA3
20.6.2012 13:52

Tri grécke politické strany, ktoré uznávajú záväzky krajiny voči medzinárodným veriteľom, sa dnes v princípe dohodli na vytvorení koaličnej vlády. Premiérom sa stal vodca gréckych konzervatívcov Antonis Samaras

Vodca gréckych konzervatívcov Antonis Samaras dnes informoval prezidenta krajiny Karolosa Papuliasa, že spoločne so stredoľavými stranami sa dohodol na zostavení stabilnej, dlhodobej koaličnej vlády. Samaras by mal ešte dnes zložiť premiérsky sľub, informovala prezidentská kancelária s tým, že slávnostný akt sa uskutoční po jeho stretnutí s prezidentom, ktorý ho oficiálne poverí zostavením novej vlády.

"Naše snahy nám priniesli parlamentnú väčšinu, ktorá zostaví stabilnú vládu," povedal Samaras prezidentovi po rokovaniach s tradičnými súpermi Novej demokracie, stranami PASOK a DIMAR.

Konzervatívna strana Nová demokracia, ktorá získala v nedeľňajších parlamentných voľbách najviac hlasov, sa dnes dohodla na vytvorení koaličnej vlády pod jej vedením s dvoma stranami podporujúcimi zahraničnú finančnú pomoc Grécku - s Panhelénskym socialistickým hnutím (PASOK) a Demokratickou ľavicou (DIMAR).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok