V zápasoch Ligy Majstrov sa darilo španielskemu a britskému tímu

TA3 SITA
21.2.2019 00:03

Po stredajších prvých dueloch osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2018/19 majú bližšie k postupu do ďalšej fázy súťaže anglický Manchester City a španielske Atlético Madrid. Úradujúci šampión Premier League zdolal nemecké Schalke 04 na jeho ihrisku 3:2, keď v závere stretnutia otočil nepriaznivé skóre.

V zápasoch Ligy Majstrov sa darilo španielskemu a britskému tímu
SITA/AP

O víťazstve Manchestru rozhodol Sterling

"Los Colchoneros" naopak uspeli v domácom prostredí a nad talianskym Juventusom Turín triumfovali 2:0. Odvtedy v Manchestri respektíve v Turíne sú na programe v utorok 12. marca. Manchester City v úvode duelu so Schalke 04 potvrdzoval papierové predpoklady a v 18. min sa ujal vedenia. David Silva vystihol chybnú rozohrávku domáceho tímu, poslal loptu pred odkrytú sieť Sergiovi Agüerovi a ten zblízka nezaváhal. Záver prvého polčasu však patril futbalistom z Gelsenkirchenu.

O vyrovnanie sa postaral v 38. min Nabil Bentaleb, ktorý premenil pokutový kop po tom, čo sa Nicolás Otamendi dotkol lopty rukou v šestnástke. Bentaleb uspel aj o sedem minút neskôr. Po faule Fernandinha nariadil hlavný rozhodca Carlos del Cerro Grande ďalšiu penaltu a alžírsky reprezentant opäť namieril presne. Po zmene strán prišli hostia o vylúčeného Otamendiho, ktorý v 68. min predčasne odišiel do šatne po druhej žltej karte. Napriek tomu sa im v závere podaril výsledkový obrat. Striedajúci Leroy Sané najskôr vyrovnal z priameho kopu gólom proti svojmu bývalému zamestnávateľovi a o víťazstve zverencov trénera Guardiolu rozhodol v posledných sekundách riadneho hracieho času Raheem Sterling.

Španielske Atlético strelilo dva góly

V prvom polčase súboja medzi Atléticom Madrid a Juventusom Turín mali o niečo viac z hry hostia z Apeninského polostrova, na strelenie gólu to však nevyužili. Najväčšiu príležitosť na skórovanie mal už v 9. min Cristiano Ronaldo. Portugalčanov dobre mierený pokus z priameho kopu však vytesnil Jan Oblak nad hornú žrď svojej bránky. Druhá polovica stretnutia už priniesla väčší vzruch aj v pokutovom území Juventusu. V 51. min sa Diego Costa rútil na Wojciecha Szczesného, dokázal sa zbaviť Giorgia Chielliniho, no netrafil priestor bránky Juventusu.

O 20 minút neskôr sa Atléticu podarilo brankára hostí prekonať. Presný zásah Álvara Moratu však hlavný rozhodca Felix Zwayer po preskúmaní systémom VAR napokon pre faul domáceho útočníka neuznal. V 78. min vyšla Madridčanom štandardná situácia, keď sa v pokutovom území najlepšie zorientoval obranca José María Giménez a otvoril skóre stretnutia. O päť minút neskôr sa k ďalšej odrazenej lopte po štandardnej situácii dostal aj druhý stopér Atlética Diego Godín a uzavrel skóre stretnutia na konečných 2:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok