Guaidó si pozval európsku delegáciu, vláda Venezuely ju vyhnala

TA3 TASR
18.2.2019 06:43

Venezuelská vláda nepovolila vstup do krajiny piatim európskym zákonodarcom, čo vyvolalo hnev u lídra opozície Juana Guaidóa, ktorý delegáciu pozval.

Guaidó si pozval európsku delegáciu, vláda Venezuely ju vyhnala
SITA/AP

"Sme vyhostení z krajiny, vzali nám cestovné pasy a neinformovali nás o dôvodoch vyhnania," povedal španielsky europoslanec Esteban González Pons, ktorý skupinu viedol. Jej ďalší členovia sú jeho krajania José Ignacio Salafranca a Gabriel Mato Adrover, Esther de Langeová z Holandska a Portugalčan Paulo Rangel. Všetci sú členovia Európskej ľudovej strany.

Guaidó na Twitteri zákaz vstupu kritizoval a oznámil, že skupina bola "deportovaná izolovaným a čím ďalej, tým viac nerozumným režimom".

Guaidó sa chystá naverbovať počas jedného týždňa milión dobrovoľníkov, aby čelili blokáde, ktorá bráni humanitárnej pomoci vo vstupe do krajiny. Väčšina pomoci pochádza z USA. Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyhlásil, že bude tieto zásielky blokovať, pričom ich označil za zbytočné a protizákonné. Z krízovej situácie vo svojej krajine viní americké reštrikcie a svojich domácich nepriateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok