Nitra prehrala s Banskou Bystricou 2:4

SITA
14.10.2011 21:01

HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)

Nitra prehrala s Banskou Bystricou 2:4

Nitrania v úvode hýrili aktivitou, ale už prvá vážnejšia príležitosť domáceho tímu sa skončila gólom. V 5. min si obkorčuľoval bránku hostí Marcinek a zblízka pri pravej žrdi prekonal Penkera - 1:0. Hráči spod Zobora mohli odpovedať o minútu, keď Hruška vystrelil od modrej čiary a dorážka Barinku preverila Chorošuna. Útoky sa striedali na oboch stranách a gólmani sa na nedostatok práce nemohli sťažovať. V 7. min sa prepracoval dopredu Kútny, ale Penker bol pripravený a následne zvládol v polohe ležmo aj dorážku Paľova. Banskobystričania v ďalšej fáze tretiny nevyužili takmer štvorminútovú presilovku, v ktorej sa im nedarilo vystreliť na bránku Nitry. V závere prvého dejstva nezvládli domáci hráči ani prečíslenie dvoch na jedného, keď Sýkora strieľal spoza obrancu hostí, no Penker nepustil puk za seba.

V druhej tretine Nitra trpezlivou hrou dosiahla dva góly, a to aj preto, že Tománek nemal streleckú mušku. V 24. min sa dostal medzi dvoch obrancov hostí, ale zoči-voči neprekonal Penkera. V dvoch následných domácich prečísleniach strieľal najprv spomenutý Tománek, keď neprihral Sýkorovi, a potom Kapuš preveril Penkera, hoci mal výhodne postaveného Kokavca. Nitrania ponúkali pekné akcie a prihrávky, no ešte predtým v 29. min využil stratu puku domáceho tímu v strednom pásme Mašlonka, ktorý z ľavej strany unikol a tvrdou strelou z kruhu presne k žrdi prekonal Chorošuna - 1:1. Brankár HC 05 mal dostatok času a priestoru, aby situáciu vyriešil. Potom v 33. min zaujali Salijovci, Garip z ľavej strany prihral vpravo Samirovi, ten tvrdou strelou iba preveril ruského gólmana "baranov" a takmer podobný scenár ponúkli v 36. min aj Podstavek s Korhoňom. Hostia však tvrdošijne strieľali a vyplatilo sa im to v 39. min. Po Ďurákovej strele z pravého kruhu Chorošun neudržal puk a zblízka z dorážky skóroval Hrnka - 1:2.

V tretej tretine sa Banskobystričanom najskôr nedarila hra, čo mohli využiť Štefanka a Korhoň. Domáci boli dlho v hernom kŕči, ktorý prelomil až v 55. min Tománek. Obranca Cuník strieľal od modrej čiary, puk sa dostal na hokejku spomenutého vlaňajšieho najúspešnejšieho strelca základnej časti, ktorý ho pohotovo poslal do pravého "vinkľa" Penkerovej svätyne - 2:2. O 30 sekúnd nato sa v tlačenici pred nitrianskym brankárom presadil Kristofferson, keď predtým to nevyšlo Paľovovi. Nitranom v závere nevyšla power-play, čo využil Huba gólom do prázdnej bránky a stanovil výsledok na 4:2 pre Banskú Bystricu.

HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Góly: 5. Marcinek (Huba), 55. Tománek (Cuník), 56. Kristofferson (Paľov, Cebák), 60. Huba - 29. L. Mašlonka, 39. Hrnka (Ďurák)
Vylúčení: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Goga - J. Tvrdoň, Kacej, 1389 divákov

Banská Bystrica: Chorošun - Haverinen, Kolba (do 25. min), Cuník, Huba, Brňák, Cebák, Bambúch, Kubka - Tománek, Jokila, J. Sýkora - Kútny, Paľov, Marcinek - M. Kokavec, Kapuš, Kristofferson - Bendík, Heizer, T. Hričina
Nitra: Penker - M. Hruška, König, Rais, Ďurák, J. Polák, Arvay, M. Bača - Kluka, M. Štefanka, P. Barinka - L. Mašlonka, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Uhnák, S. Saliji - Fojtík, Hrnka, Korhoň

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok