Pod vrchol Krížnej v srdci Veľkej Fatry začne jazdiť cyklobus

TA3
19.6.2012 18:37

Turistický ruch v okolí Banskej Bystrice dostáva ďalší impulz. Priamo do srdca Veľkej Fatry pod vrchol Krížnej začne jazdiť „Cyklobus“. Milovníci horskej cyklistiky ale aj turisti sa tak bezpečne dostanú do prírody bez toho, aby ich ohrozovali autá alebo kamióny.

Pod vrchol Krížnej v srdci Veľkej Fatry začne jazdiť cyklobus
TA3

Cykloturisti a priaznivci turistiky vôbec sa už onedlho dostanú autobusovým spojom až tesne pod vrchol Križnej, ktorá je jedným z najvyhľadávanejších turistických cieľov vo Veľkej Fatre. Linka bude premávať z Banskej Bystrice na Pánsku kolibu od 23. júna až do konca septembra a to každý víkend, počas sviatkov a dní pracovného pokoja.

Novinku pre priaznivcov cykloturistiky pripravilo Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK), Slovenskou autobusovou dopravou Zvolen a Horským hotelom Kráľova studňa.
"Kapacita autobusu je 19 miest na sedenie a ďalších 15 na státie. Príves odvezie naraz až 40 bicyklov," povedal TASR zástupca SAD Zvolen Marek Modranský. Autobus bude premávať tak isto aj z B. Bystrice na Králiky.

Na Panskú Kolibu sa bude odchádzať ráno o 8:00 hod zo Strieborného námestia a tiež popoludní o 16:30 hod. Naspäť z Panskej Koliby sa pôjde o 9:00 hod, resp. o 17:30 hod. Cestovné za osobu a bicykel bude jedno euro s tým, že na prípadnej strate sa bude rovnakým dielom podieľať Mesto B. Bystrica a BBSK.

Podľa riaditeľa hotela na Kráľovej studni Dušana Kováča pravidelná autobusová linka na Panskú kolibu chodila do roku 1994. Dnes je o oblasť opäť veľký záujem, najmä zo strany stále živšej cykloturistiky. "Podľa môjho odhadu počas víkendu príde na Kráľovu studňu denne okolo 150 cykloturistov," povedal Kováč TASR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok