Čaputová po dobrých číslach nekončí, SaS stavila na Mistríka

TA3 TASR
13.2.2019 11:07

Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová nateraz považuje za zodpovedné, aby zotrvala v kampani a pokračovala ďalej v súťaži. Vyhlásila to na s poukázaním na výsledky prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, podľa ktorého jej podpora rastie, kým Štefana Harabina nie. Jediný, kto môže poraziť Maroša Šefčoviča, je Robert Mistrík, reaguje SaS.

Vzdanie sa už nie je aktuálne

"Nateraz považujem za zodpovedné zotrvať v kampani a pokračovať ďalej. Ďalší vývoj budem starostlivo vyhodnocovať. Tému vzdania sa považujem za neaktuálnu," uviedla s tým, že na hlasovacích lístkoch napokon bude aj jej meno.

Čaputová zopakovala, že jej podmienkou vzdania sa v prospech Roberta Mistríka bola hrozba, že sa do druhého kola prezidentských volieb dostanú dvaja kandidáti reprezentujúci iné hodnoty. "Ďakujem ľuďom, ktorí mi za posledné dni vyjadrili podporu. Som rada, že sa táto podpora prejavila aj v číslach agentúry AKO. Najlepšiu odpoveď na otázku, či sa vzdám alebo zotrvám v kampani, dali ľudia," dodala.

Prieskum verejnej mienky, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra AKO 8. až 12. februára, ukázal, že ak by sa prezidentské voľby konali začiatkom februára, ľudia by najviac volili Maroša Šefčoviča (18,2 percenta). Na druhom mieste by skončil Robert Mistrík s 15,8 percenta a trojicu uzatvára Zuzana Čaputová so 14,7 percenta hlasov.

SaS: Väčšie šance dávame Mistríkovi

Jediný, kto môže poraziť Maroša Šefčoviča, je Robert Mistrík, reaguje SaS. "Volebné prieskumy ukázali, že v demokratickom tábore sa sformovali dvaja nádejní kandidáti – Robert Mistrík a Zuzana Čaputová. Prezidentom sa však môže stať len jeden, a to len v tom prípade, ak porazí kandidáta Smeru-SD Maroša Šefčoviča," uvádza sa v reakcii strany.

"Na základe doterajších prieskumov verejnej mienky, ale aj na základe faktu, že v roku 2009 sa Ivete Radičovej nepodarilo poraziť v druhom kole prezidentskej voľby Ivana Gašparoviča, strana SaS dáva väčšie šance na zvolenie Robertovi Mistríkovi," dodáva SaS.

„Sme presvedčení, že všetci kandidáti demokratického spektra rešpektujú realitu a nebudú svojou ďalšou účasťou v prezidentskej kampani prispievať k triešteniu voličských hlasov. Každý demokratický kandidát, ktorý nie je na čele pelotónu, si musí byť vedomý, že ak neodstúpi v prospech toho, kto má najväčšiu šancu na víťazstvo, zvyšuje šance kandidátov mafie a extrémizmu,“ uviedli Richard Sulík, Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok