Svetielko zhaslo, máme návod. Opozícia reaguje na Ficov krok

TA3 TASR SITA
12.2.2019 16:29

Reakcie opozície na krok Roberta Fica, ktorý stiahol kandidatúru na post ústavného sudcu a pohrozil Mostu koncom koalície, nenechali na seba dlho čakať. Podľa Borisa Kollára treba pomôcť zvoliť kandidátov Mosta, podľa Richarda Sulíka "svetielko Roberta Fica zhaslo," podľa Igora Matoviča pochopil, že má primálo hlasov.

"Robert Fico pochopil, že pri verejnej voľbe ústavných sudcov nezíska dostatočný počet hlasov a nedostane sa medzi kandidátov, z ktorých si bude vyberať prezident," uviedlo v reakcii OĽaNO. Fico si je podľa Obyčajných vedomý toho, že poslanci vládnej koalície, okrem jeho strany Smer-SD, sa nechcú zodpovedať svojim voličom za to, že na funkciu sudcu ústavného súdu podporia človeka, ktorý je priamo zodpovedný za korupciu obludných rozmerov na najvyšších miestach.

"Ak dôsledkom fiaska Ficovej kandidatúry na ústavný súd bude koniec tejto vládnej koalície a predčasné voľby, čo viac by sme si ešte mohli želať," pýta sa Ondrej Dostál zo SaS. "Svetielko Roberta Fica, že 12 rokov sa ho nebude dať zatvoriť do basy, práve zhaslo," dodal jeho stranícky šéf Richard Sulík.

Predseda Smeru je podľa liberálov ochotný rozbiť vládu. Svedčia o tom podľa poslanca Ľubomíra Galka jeho vyjadrenia na utorkovej tlačovej besede, ktorými sa vyhrážal svojim koaličným partnerom. Fico podľa Galka dokázal, že mu nejde ani o Slovensko, ale ani o partnerov tejto koalície. "Hneď sa vyhráža pádom vlády, ak nemá byť on víťazný. Mení za pochodu pravidlá len pre svoju vlastnú osobu. Po tomto všetkých vrátane koaličného partnera Most-Híd urazil a nakoniec zdupkal," reagoval. Galko dodal, že predseda Smeru-SD slovenskú spoločnosť niekoľko týždňov traumatizoval svojou kandidatúrou na ústavného sudcu, pričom mal v nej privilegované postavenie. Dianie označil za politickú frašku.

"Poslanci, ak chcete, aby padla vláda, tak hlasujte za kandidátov Mostu, odkázal Fico opozicii. Máme návod, ako položit vládu," analyzoval na Facebooku šéf Sme rodina Boris Kollár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok