Juncker nevylučuje určité ústupky Grécku

TASR
19.6.2012 10:52

Európske krajiny by sa mohli dohodnúť na určitých ústupkoch Grécku v oblasti úsporných opatrení a reforiem, no ich podstata sa musí dodržať. Povedal to v pondelok večer pre nemecký televízny kanál ZDF predseda Euroskupiny Jean-Claude Juncker.

Juncker nevylučuje určité ústupky Grécku
SITA

Podľa J. C. Junckera trojka medzinárodných veriteľov (Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond) by po jej návrate do Atén v nasledujúcich dňoch mala stanoviť, v čom bude možné ústupky urobiť a v čom bude musieť Grécko pridať. Podmienky súvisiace s rozpočtovými úpravami a nevyhnutnými štrukturálnymi reformami sa však "v podstate nebudú môcť meniť".

"Vyslali by sme zlý signál, ak by sme urobili ústupky bez toho, aby sme mali na ne skutočne vážny dôvod," dodal Juncker. Čo sa týka diskusií o užšej politickej integrácii v Európe, o ktorej sa v dôsledku šírenia krízy začalo v poslednom období viac hovoriť, Juncker pochybuje, že by sa členské krajiny na summite EÚ, ktorý bude koncom júna, výraznejšie posunuli vpred. "Nepredpokladám, že by sme do konca júna dosiahli v tomto smere výraznejší pokrok," povedal Juncker.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok