V správny čas a s uceleným konceptom. Drucker zvažuje novú stranu

TA3 TASR
11.2.2019 09:57

Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker verí, že nová strana, ktorú zamýšľa, môže byť úspešná. Chcel by v politike viac normálnosti a ľudí, ktorí sú schopní riešiť problémy, nie o nich iba rozprávať. O podrobnostiach zatiaľ nehovorí.

V správny čas a s uceleným konceptom. Drucker zvažuje novú stranu
SITA/Branislav Bibel

Trochu viac normálnosti

"Prísť v správny čas s uceleným konceptom je, myslím, to správne," uviedol Drucker. Založenie strany zvažuje, lebo Slovensko a jeho ľudí má rád a chce prispieť k lepšiemu riadeniu krajiny. "Žijem v krásnej krajine a chcem tu aj zostať. Mám ju rád, aj našich ľudí a ak môžem a dokážem, chcem prispieť k lepšiemu a spravodlivejšiemu menežovaniu Slovenska," poznamenal.

Politických strán tu podľa neho pribúda každú chvíľu dosť a preto je zásadné, či môže byť ďalšia nová strana úspešná. "Verím, že áno, ak bude postavená na skutočných uveriteľných príbehoch ľudí, ktorí preukázali schopnosť riešiť problémy a nie o nich iba rozprávať," povedal.

Zdôrazňuje, že už nie je priestor pre rozdeľovanie spoločnosti. "Potrebujeme súdržnosť aj zmierenie. Trochu viac normálnosti, ľudskosti a spravodlivosti," doplnil. Politika je dnes podľa jeho slov iba o sebestrednosti. "Zaujať za akúkoľvek cenu. A väčšinou to je iba spôsobom zobrať si za rukojemníka človeka. Pobúriť ho, nahnevať a čakať, že sa za to ešte odvďačí uznaním. Neodvďačí. Zo zlého sa dobré nestane a toto nám predsa nemôže stačiť," myslí si Drucker.

 

Viesť majú ľudia, ktorí to vedia

S kým chce spolupracovať, nekonkretizoval. "Komunikujeme ľudia, ktorí máme ešte vôľu sa zapojiť aj do nie najlákavejšej oblasti a tou je politika, pretože cítime, že má zmysel niečo urobiť pre krajinu a ľudí. Aj my sme dostali mnoho šancí vďaka minulým generáciám a aspoň drobnú povinnosť to vrátiť späť máme mať," priblížil.

Slovensko je podľa jeho slov krásna krajina, treba však krajinu dobre viesť. "A to majú robiť tí, ktorí to vedia. Verím, že práve ľudia, či už starší, ale aj mladší, ktorí v živote už aj niečo pre Slovensko urobili, by sa dnes mali ešte významnejšie zapojiť, aj keď to pre mnohých znamená ešte väčšia strata súkromia a komfortu," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok