Zápasník Stoklas dostal za usmrtenie prostitútky tri roky

SITA
18.6.2012 16:10

Známy bývalý zápasník Jaroslav Stoklas si dlhoročný trest za závažný zločin vraždy, z ktorého bol obžalovaný, neodpyká. Košický okresný súd ho za usmrtenie 18-ročnej prostitútky Ivety odsúdil na tri roky.

Zápasník Stoklas dostal za usmrtenie prostitútky tri roky
TASR

Zápasník mal mať podľa medializovaných informácií s dievčaťom pohlavný styk, potom ho uškrtiť a čiastočne zakopať. Na základe záverov rozsiahleho dokazovania senát zločin vraždy prekvalifikoval, uznal Stoklasa vinným z prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci a uložil mu úhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov so zaradením na výkon trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Prokurátor sa proti rozsudku odvolal, obžalovaný sa k nemu zatiaľ nevyjadril.

Rozsudok nie je právoplatný. V odôvodnení rozsudku predseda senátu poukázal na skutočnosť, že obzvlášť závažný zločin vraždy, z ktorého bol obžalovaný Stoklas, vyžaduje existenciu subjektívnej stránky, teda, úmyselné konanie, čo v dokazovaní pred súdom nebolo preukázané. Navyše, úplne absentuje motív konania obžalovaného, ktorý podľa názoru súdu, nemožno nahradiť záverom znaleckého posudku z odboru psychiatrie a sexuológie o sexuálnej deviácii obžalovaného.

Súd dospel k záveru, že obžalovaný z nedbanlivosti spôsobil smrť a osobe, ktorá bola v nebezpečenstve smrti, neposkytol potrebnú pomoc. Informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok