Vraždiaceho policajta z Hurbanova obvinili z troch činov

SITA, PZ, TA3
18.6.2012 15:34

Obvineniam z úkladnej trojnásobnej vraždy, z porušovania domovej slobody a z nelegálneho ozbrojovania už čelí 51-ročný Milan Juhász. Mestský policajt zastrelil v sobotu v Hurbanove troch ľudí a dvoch ťažko zranil.

Vraždiaceho policajta z Hurbanova obvinili z troch činov
TASR

"Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil 51-ročného Milana J. z trestných činov úkladnej vraždy, porušovania domovej slobody a z nedovoleného ozbrojovania. Na podnet vyšetrovateľa podal Úrad špeciálnej prokuratúry na Špecializovaný trestný súd návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Polícia ešte nepozná motív činu, pretože muž je v zlom psychickom stave a zatiaľ nevypovedal nič k tomu, čo by mohlo jeho konanie objasniť. Obvineného majú vypočuť aj dvaja súdni znalci, aby posúdili jeho psychický stav.

"V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že zbraň (pištoľ značky ČZ vzor 52), ktorú obvinený použil, nemal v legálnej držbe," dodal hovorca. Odkiaľ mal Juhász ilegálnu zbraň, z ktorej strieľal, polícia zatiaľ nevie. Zbraň skúma kriminálno-expertízny ústav.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok