Merkelovej návšteva obmedzí dopravu v Bratislave, uzavrú D1

TA3 TASR
6.2.2019 09:35

Bratislavu čakajú vo štvrtok viaceré dopravné obmedzenia. Týkajú sa najmä širšieho centra Bratislavy, ako aj hlavných príjazdových ciest do mesta. Dôvodom je návšteva nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Vodičov na zmeny v doprave upozorňuje polícia.

Uzatvoria aj Most SNP

"V čase od 10.30 h dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z bratislavského letiska. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1, a to v úseku od Zlatých pieskov po Most SNP, ďalej Einsteinova ulica, Staromestská ulica a Hodžovo námestie. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11.30 h," informoval bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

Zhruba od 11.45 do 12.00 h bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády, a to v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad. Szeiff doplnil, že od 13.45 do 14.15 h budú opäť uzatvorené Palisády a Hodžovo námestie, ale aj Suché mýto, Námestie SNP, Špitálska ulica, Štúrova ulica a Jesenského ulica.

Od 14.45 do 16.00 h budú podľa policajných informácií uzatvorené niektoré ulice a cestné komunikácie: Uršulínska ulica, Námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Eisteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Policajti vyzývajú k trpezlivosti

"Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1, žiadame, aby, ak je to možné, tak spravili v čase najneskôr do približne 10.00 h, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 12.00 h. V popoludňajších hodinách žiadame vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do približne 14.45 h, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 17.00 h," povedal Szeiff.

Krajské policajné riaditeľstvo v Bratislave podľa jeho slov preto žiada účastníkov cestnej premávky, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa pokynmi polície. V prípade, ak je to možné, odporúčajú vyhnúť sa uvedeným úsekom a využiť na prejazd alternatívnu trasu. Polícia tiež vyzýva vodičov k trpezlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok