Slovan si pripísal ďalší triumf, doma si poradil s Dinamom

TA3 SITA
4.2.2019 21:03

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy nad lotyšským Dinamom Riga 2:1. V nadnárodnej súťaži majú na svojom konte druhý triumf za sebou. Duel proti Rige sledovala historicky najnižšia návšteva na domácich dueloch Slovana v KHL, na tribúnach bolo iba 4403 divákov.

Slovan si pripísal ďalší triumf, doma si poradil s Dinamom
SITA/Branislav Bibel

Slovan poslal do vedenia po brejku Marek Sloboda, v úvode druhej časti vyrovnal Mikelis Redlihs. Druhý gól domácich dosiahol Jeff Taffe, čo bol aj víťazný zásah, keďže viackrát sa strelci nepresadili. Zverenci Vladimíra Országha figurujú naďalej na poslednom dvanástom mieste v tabuľke Západnej konferencie KHL. V doterajších 56 vystúpeniach v prebiehajúcej sezóne nazbierali 31 bodov. Hráčov Slovana čaká najbližší zápas v pondelok 11. februára, keď na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu privítajú CSKA Moskva. Úvodné buly je naplánované na 18.30 h.

Prvá tretina príliš veľa vzruchu nepriniesla. Ani jeden zo súperov sa nedokázal usadiť na dlhší čas v útočnom pásme a brankári nemali veľa práce. V 15. min unikol po pravej strane M. Sloboda a prekonal brankára Biľalova. V ďalšom priebehu prvej časti už gól nepadol.

Druhú dvadsaťminútovku začali lepšie hostia z Lotyšska, keď v 24. min počas presilovky obranca Maione vypálil od modrej čiary a M. Redlihs ho tečoval za Štěpánka - 1:1. Slovan potom nevyužil dve početné výhody, v 32. min pálil Liška len do betónov Biľalova. Domáci priaznivci sa tešili z druhého gólu v 35. min, keď pri avizovanom treste pre súpera pokusy Bailyho a Červeného zneškodnil Biľalova a Taffe "upratal" puk do bránky. Na začiatku tretej tretiny "belasí" nevyužili ďalšiu presilovku, potom statočne odolávali Rižanom pri pokusoch o vyrovnanie. V 56. min však nepochodil Darziňš a skóre sa nezmenilo ani v závere pri tlaku domácich či pri hre Dinama bez brankára.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok:

HC Slovan Bratislava - Dinamo Riga 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly: 15. M. Sloboda, 35. Taffe (Bailey, Červený) - 24. M. Redlihs (Maione, Videll) 
Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Morozov, Cyplakov - Sadovnikov, Šeľanin (všetci Rus.), 4403 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok