Letka dronov či malé lietadlá. Ako bojujú v Bangkoku proti prachu?

TA3 TASR
31.1.2019 09:29

Letka dronov, cisternové vozidlá a malé lietadlá rozprašovali vo štvrtok vodu, aby aspoň sčasti odstránili prach v okolí thajského hlavného mesta Bangkok. Tamojší guvernér zároveň pozval kritikov svojich opatrení, aby prišli s návrhmi na zlepšenie kvality ovzdušia v metropole.

Namerané nezdravé hodnoty znečisťujúcich látok v ovzduší prinútili úrady, aby nariadili zatvorenie škôl v meste, a to od stredy na zvyšok týždňa. Ministerstvo pre verejné zdravie zároveň odporučilo obyvateľom, aby nevykonávali aktivity na otvorenom priestranstve.

 

thailand-pollution-76941-94659494af1e429cb24aaa5472093730_7f000001-b106-8d47.jpg

Guvernér Bangkoku, policajný generál Asavin Kvanmuang, vo štvrtok vyhlásil, že drony nie sú dlhodobým riešením, ale podľa jeho názoru pomôže každá možná snaha. Na raňajšej tlačovej konferencii povedal, že kritici označili použitie dronov za nezmyselné opatrenie slúžiace len na upokojenie verejnosti. Dodal však, že by ho kritizovali, aj keby neurobil nič.

Asavin vyzval odborníkov zo súkromnej sféry a vedcov, aby sa s ním podelili o svoje nápady na zlepšenie situácie. A vyhlásil: "Vy, ktorí ste erudovaní v tejto záležitosti, nehovorte názory iným, povedzte ich mne."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok