Fico poslal ďalšie dokumenty o praxi, mal učiť na univerzitách

TA3
30.1.2019 19:24

Do tretice všetko dobré. Robert Fico poslal výboru ďalšie dokumenty, ktoré majú dokazovať jeho právnickú prax. Presnejšie - potvrdenia, že učil na univerzitách v Nitre a v Banskej Bystrici. Opozícia je v strehu, pochybnosti trvajú.

Robert Fico - trojnásobný premiér, ktorému zálusk na talár ústavného sudcu hneď na začiatku skrížili pochybnosti o jeho 15 ročnej praxi. Kópie novinových článkov opozičných poslancov nepresvedčili. Teraz si dal ale záležať – na výbor poslal potvrdenie o svojej pedagogickej činnosti. Podľa potvrdení učil docent Fico na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov v Banskej Bystrici a na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Zaujímavosťou je, že jedno z potvrdení sa odvoláva na staršie potvrdenie, ktoré v roku 2001 vydal vtedajší šéf katedry politológie Boris Zala - Ficov niekdajší dlhoročný súputník. Po jasnom stanovisku výboru, či Robert Fico podmienky spĺňa alebo nie, volal ešte cez víkend šéf parlamentu. Až teraz ale poslal výboru list, aby konal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok