Nič také sme nespôsobili, povedal Kotleba o holokauste a odovzdal podpisy

TA3 TASR
30.1.2019 14:46

Líder ĽSNS a poslanec Marian Kotleba odovzdal v stredu podpisy pre svoju prezidentskú kandidatúru.

Nič také sme nespôsobili, povedal Kotleba o holokauste a odovzdal podpisy
SITA/Branislav Bibel

"Chceme do zápasu o funkciu prezidenta SR zapojiť skutočnú obranu tradičných hodnôt. Ideme zabojovať o post prezidenta SR, pretože si myslíme, že Slovensko si konečne zaslúži slovenského prezidenta," povedal Kotleba. Garantuje, že z volebného boja neodstúpi v prospech iného kandidáta. "S dôverou ľudí, ktorí sa mi podpísali pod petíciu, nemienim hazardovať," doplnil s tým, že jeho kampaň nebude patriť k najmasívnejším.

Na otázku, aký je jeho názor na holokaust, uviedol, že "nemáme sa za čo ospravedlňovať, lebo sme nič také nespôsobili". Tvrdí, že nikdy nepopieral genocídy a každý podľa neho chápe, že počas druhej svetovej vojny boli vyvražďovaní ľudia. "Bolo to niečo zvrátené a odsúdeniahodné," povedal.

V súvislosti s Jozefom Tisom, ktorý súhlasil s deportáciami Židov do koncentračných táborov, vyhlásil, že "pán prezident Tiso je prvým prezidentom SR, predstaviteľ našej štátnosti". Na otázku, či ho obdivuje, poznamenal, že to nie je obdiv. "Je to niečo, čo je o triezvom úsudku okolností, v ktorých vykonával svoju ťažkú štátnu funkciu," doplnil Kotleba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok