Koncesionárske poplatky budeme platiť aj po roku 2013

TASR
17.6.2012 11:57

Ministerstvo kultúry pripravuje novelu zákona o Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS), na základe ktorej sa budú tzv. koncesionárske poplatky platiť aj po roku 2013. Podľa platnej legislatívy by ich ľudia mali prestať uhrádzať od budúceho roka.

Koncesionárske poplatky budeme platiť aj po roku 2013
SITA

Návrh, ktorý v podstate zachová súčasný stav, sa dostane na rokovanie vlády už v júli. Pre TASR to potvrdil minister kultúry Marek Maďarič. "Touto novelou dáme zákon o RTVS v zmysle jej financovania do tej polohy, v akej bol pred tou zmenou. Teda RTVS bude naďalej financovaná aj z úhrad," priblížil.

Zmenu zákona schválila bývalá koalícia 21. októbra minulého roka. Príjem RTVS by nemal od roku 2013 pochádzať z dvoch zdrojov, tak ako je tomu dnes, teda z úhrad za služby verejnosti a zo zmluvy so štátom, ale len zo štátneho rozpočtu. Verejnoprávne médium by tak malo ročne garantovaných minimálne 90 miliónov eur zo štátneho rozpočtu.

Maďarič o tomto zámere informoval generálnu riaditeľku RTVS Miloslavu Zemkovú krátko po svojom nástupe do funkcie. Počas rozhovoru mu spomenula utlmovacie procesy vo vzťahu k samotnému výberu úhrad. Keďže si mnohí mysleli, že koncesie nemusia platiť už tento rok, prestali ich uhrádzať. RTVS rozbehla na túto tému kampaň. Minister sa domnieva, že by sa v tom malo pokračovať, keďže výber úhrad by sa podľa neho dal zlepšovať aj takýmto spôsobom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok