Pavúčí muž si po 20 rokoch splnil sen, pokoril mrakodrap v Manile

TA3 ČTK
29.1.2019 15:56

Francúz Alain Robert, prezývaný pre svoju záľubu zliezať výškové budovy Spiderman, teda Pavúčí muž, pokoril ďalší mrakodrap, tentokrát na Filipínach. Vyšplhal sa na 217 metrov vysokú budovu v Manile.

Pavúčí muž si po 20 rokoch splnil sen, pokoril mrakodrap v Manile
SITA/AP

Na vrchole mrakodrapu GT International Tower na neho už čakali policajti. Presláveného adrenalínového športovca zadržali skôr, ako sa stačil vydať rovnakou cestou po presklenej fasáde smerom dole; podobne ako pri predošlých takýchto "dobrodružstvách" v iných častiach sveta. Manilskí strážcovia poriadku pavúčieho Francúza zadržali, pretože podľa nich po budove liezol bez dovolenia.

Vlani v októbri 56-ročného extrémneho športovca zatkli v Londýne na streche 230 metrov vysokého mrakodrapu Heron Tower s odôvodnením, že "verejnosti spôsobil nepríjemnosti". Jeho počínanie si vtedy vyžiadalo výjazd polície, hasičov a zdravotníkov. Okrem toho, že výrazne narušil miestnu dopravu, údajne tiež ohrozil bezpečnosť ľudí vo vnútri Heron Tower a v jej okolí.

Alain Robert má vďaka svojej záľube záznamy v Guinnessovej knihe rekordov. Zdolal už mnoho najrôznejších výškových budov, vrátane newyorskej Empire State Building a najvyššieho mrakodrapu sveta Burdž Chalífa v Dubaji. Zámer "preliezť sa" jedného dňa i po nejakom mrakodrape v Manile mal vraj už pri návšteve Filipín pred 20 rokmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok