Rokovanie NR SR aj o Matovičovom mandáte a o hazarde

TA3 SITA TASR
29.1.2019 09:50

Poslanci Národnej rady sa po prvý raz v tomto roku posadili do poslaneckých lavíc. Do programu rokovania 40. schôdze je zaradených okolo 80 bodov programu. Voľbu kandidátov na ústavných sudcov presunuli poslanci na február. V úvode schôdze zložil poslanecký sľub Peter Náhlik, ktorý v zbore nahradil Roberta Kaliňáka.

Národná rada má staronového poslanca. Po odchode Roberta Kaliňáka z parlamentu nastúpil na jeho miesto náhradník Peter Náhlik, ktorý nie je v parlamente nováčikom. Bol poslancom aj donedávna, ale musel zo zákonodarného zboru odísť, keď sa doň vlani v septembri vrátil bývalý vedúci Úradu vlády SR Igor Federič.

Voľbu kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR presunuli na začiatok februára. Rozprava predchádzajúca voľbe sa posunie z pôvodne plánovaného 30. januára na 6. februára. Navrhol to predseda parlamentného ústavnoprávneho výboru Róbert Madej, plénum to odobrilo. Presúva sa aj hlasovanie o zastropovaní dôchodkového veku.

V rámci 80-bodového zoznamu sa do programu dostal aj návrh na zbavenie mandátu lídra OĽaNO Igora Matovičaza to, že v rozpore so zákonom o konflikte záujmov opakovane nepozastavil svoju živnosť.

V programe je opäť zaradená aj novela zákona o hazardných hrách, ktorú prezident Andrej Kiska nepodpísal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok