Gaviria vyhral 1. etapu Vuelta a San Juan, Sagan v prvej desiatke

TA3 TASR SITA
28.1.2019 07:38

Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria triumfoval v úvodnej etape argentínskych pretekov Vuelta a San Juan. Jazdec stajne SAE Team Emirates sa presadil v záverečnom špurte 159,1 km dlhej trate zo San Juan do Pocita za 3:50:12 h.

Gaviria vyhral 1. etapu Vuelta a San Juan, Sagan v prvej desiatke
twitter.com/vueltasanjuanok

Druhé miesto obsadil Talian Matteo Malucelli z Caja Rural a tretí finišoval Ír Sam Bennett, pre ktorého v závere pracoval slovenský reprezentant a tímový kolega Peter Sagan. Ďalší jazdec Bory Hansgrohe Erik Baška obsadil 14. miesto a Matúš Štoček z talianskeho tímu Beltrami Tsa – Hoppla – Petroli Firenze skončil na 25. priečke.

Podľa členov tímu Bora-Hansgrohe Sagan a Baška mali za úlohu iba rozbehnúť záverečný špurt pre Bennetta, ale ten sa v chaotickom závere len ťažko predieral dopredu cez súperov, ktorí si mysleli, že Sagan sa usiluje o víťazstvo v etape. "Boli sme na konci vpredu, ale pre mňa bolo náročné sledovať zadné koleso Petra Sagana, keďže mnohí si mysleli, že on ide na víťazstvo. Bolo ťažké nájsť si správnu líniu. Napokon som sa v tesnom šprinte dostal na tretie miesto," uviedol Sam Bennett na tímovom webe bora-hansgrohe.com.

Slovenský športový riaditeľ Ján Valach zhodnotil 1. etapu takto: "Bolo to dnes rýchle a bolo veľmi teplo. Počas dňa náš tím odviedol excelentnú robotu. Kontrolovali sme čelo a podieľali sa na stiahnutí dvoch únikov. V závere mal Peter rozbehnúť vláčik pre Sama Bennetta, ale nepodarilo sa to. Sam sa ocitol vtlačený medzi súpermi, ale nakoniec sa mu podarilo skončiť aspoň tretí."

1. etapa (San Juan - Pocito, 159,1 km): 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates 3:50:12 h, 2. Matteo Malucelli (Tal.) Caja Rural - Seguros RGA), 3. Sam Bennett (Ír.) Bora-Hansgrohe, 4. Luca Pacioni (Tal.) Neri-Sottoli-Selle Italia-KTM, 5. Álvaro Hodeg (Kol.) Deceuninck - QuickStep, 6. Rudy Barbier (Fr.) Israel Cycling Academy,... 9. Peter Sagan Bora-Hansgrohe,... 14. Erik Baška Bora-Hansgroghe,... 25. Matúš Štoček (všetci SR) Beltrami Tsa - Hopplá - Petroli Firenze - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 1. etape: 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates 3:50:02 h, 2. Matteo Malucelli (Tal.) Caja Rural - Seguros RGA) +4 s, 3. Sam Bennett (Ír.) Bora-Hansgrohe +6, 4. Maximiliano Navarrete (Arg.) Argentina +7, 5. Gerardo Tivani (Arg) Municipalidad de Pocito +7, 6. Tiago Machado (Portug.) Sporting Tavira +8,... 15. Peter Sagan Bora-Hansgrohe +10,... 20. Erik Baška Bora-Hansgroghe +10,... 31. Matúš Štoček (všetci SR) Beltramitsa Hoppla PF +10.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok