V Martine horel autobus, cestujúci stihli vystúpiť

TA3, TASR
16.6.2012 18:02

Nízkopodlažný autobus mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Martine začal v sobotu zhruba o 14. hodine horieť neďaleko areálu SAD po odchode z autobusovej zastávky. Dvaja cestujúci a vodič sa pri požiari nezranili.

Za druhou autobusovou zastávkou počuli podľa nej cestujúci a vodič, že v zadnej motorovej časti autobusu niečo buchlo. „Vodič zbadal, že sa odtiaľ dvíha dym. Okamžite otvoril dvere, nechal vystúpiť oboch cestujúcich a išiel pre hasiaci prístroj. Vyšiel z autobusu, odklopil motorovú časť a skúsil požiar uhasiť. Ale nebolo to možné, lebo odtiaľ vyšľahli plamene. Požiar uhasili až privolaní hasiči. Vzhľadom na veľmi silné zhorenie motorovej časti autobusu dôvody požiaru nevieme určiť,“ povedala Strelcová.


Doplnila, že dopravca okamžite vyslal náhradný spoj s minimálnym meškaním. „Pretože to bolo veľmi blízko areálu, kde máme autobusy a úplne na začiatku výkonu služby. Vzhľadom na kapacity autobusov, ktoré máme v Martine, ľudia nepocítia ani v ďalších dňoch nižší komfort cestovania,“ dodala Strelcová.

Témy: požiar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok