SaS hovorí po Dankových slovách o cigánočke o trestnom čine

TA3 TASR
27.1.2019 14:31

Predseda Národnej rady Andrej Danko sa podľa liberálov v súvislosti s Luciou Ďuriš Nicholsonovou dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Jeho výrok preto dávajú do pozornosti prokuratúre. Vedenie strany SaS tak reaguje na Dankove vyjadrenia na adresu podpredsedníčky parlamentu v našej relácii V politike.

SaS hovorí po Dankových slovách o cigánočke o trestnom čine
SITA/Diana Černáková

"Andrej Danko urazil Luciu Ďuriš Nicholsonovú nielen ako političku, ale aj ako ženu a matku, čím sa zdiskreditoval ako človek aj ako politik," uvádza sa v stanovisku vedenia strany, ktoré podpísal predseda SaS Richard Sulík spolu s Ľubomírom Galkom a Janou Kiššovou ako podpredsedami strany.

Predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko v relácii V politike nazval podpredsedníčku parlamentu Luciu Ďuriš Nicholsonovú cigánočkou. "Ja som legálne titul dostal, legálne ho používam a na mňa nejaká cigánočka z SaS si nebude dovoľovať," povedal Danko na margo získania titulu JUDr. a iniciatívy zo strany opozície na zvolanie schôdze na vyslovenie nedôvery Dankovi.

Celé znenie reakcie strany SaS k výrokom Andreja Danka, pod ktorú sa podpísali Richard Sulík, Ľubomír Galko a Jana Kiššová: "Predseda parlamentu Andrej Danko dnes v relácii TA3 nazval podpredsedníčku parlamentu v zjavne hanlivom kontexte „Cigánočka“. Tým sa podľa nášho názoru dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a dávame jeho výrok do pozornosti prokuratúre. Andrej Danko urazil Luciu Ďuriš Nicholsonovú nielen ako političku, ale aj ako ženu a matku, čím sa zdiskreditoval ako človek aj ako politik."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok