Pápež prehovoril k mladým. Vyzval ich, aby nežili len na internete

TA3 TASR
27.1.2019 07:42

Státisíce ľudí sa zhromaždili v hlavnom meste Panamy, aby sa zúčastnili na omši s pápežom Františkom. Svätý otec takto ukončil tohtoročné Svetové dni mládeže. Budúci rok sa uskutočnia v Portugalsku.

Život sa nenachádza v cloude

Organizátori Svetových dní mládeže oznámili, že na večernej vigílii s pápežom v parku v panamskej metropole sa zúčastnilo okolo 600.000 ľudí. František mladých ľudí tiež vyzval, aby boli aktívnou súčasťou spoločnosti, angažovali sa vo svojich komunitách a odmietli pokušenie žiť svoje životy na internete.

Život sa nenachádza "v cloude, kde by čakal na stiahnutie, nie je to nová aplikácia, ktorú možno objaviť, ani metóda duševného sebazdokonalenia," povedala hlava katolíckej cirkvi. "Nestačí byť pripojený celý deň. Cítiť sa rešpektovaný a žiadaný o účasť je viac, než len byť online," citovala ho agentúra AFP. Mladí ľudia by podľa pápeža mali hľadať oblasti, kde "sa s vlastnými rukami, vlastným srdcom a vlastnou hlavou cítite súčasťou väčšieho spoločenstva, ktoré vás potrebuje a ktoré potrebujete vy sami".

Mária sa stala najvplyvnejšou ženou

Mária, matka Ježiša, bola "mladou ženou z Nazaretu a nebola vo vtedajších sociálnych sieťach. Nebola influencerkou, stala sa však najvplyvnejšou ženou v dejinách," povedal zhromaždeným.

Pápež pricestoval na návštevu Panamy, aby sa tam zúčastnil na 34. Svetových dňoch mládeže organizovaných katolíckou cirkvou. Šesťdňovú apoštolskú cestu uzavrie túto nedeľu omšou v parku Metro, kde sa už mnohí pútnici "utáborili" po sobotňajšej vigílii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok