Kuzminová finišovala v prvej päťke, predviedla skvelý beh

TA3 TASR
26.1.2019 15:58

V stíhacích pretekoch 6. kola Svetového pohára v talianskej Anterselve finišovala slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová na 5. mieste, keď na víťaznú Talianku Dorotheu Wiererovú stratila 46,5 sekundy. Druhá skončila Nemka Laura Dahlmeierová (+6,0) a tretia ďalšia Talianka Lisa Vittozziová (+16,2).

Kuzminová finišovala v prvej päťke, predviedla skvelý beh
TASR/AP ilu foto

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová po desiatom mieste vo štvrtkovom šprinte obsadila skvelú 5. priečku. Na strelnici urobila štyri chyby, tri v ľahu a jednu v stoji. Na trati predviedla druhý najrýchlejší bežecký výkon zo všetkých štartujúcich pretekárok. V poradí SP poskočila Kuzminová už na 3. priečku.

Dvadsaťšesťročná Breznianka Paulína Fialková štartovala z 30. pozície. Na strelnici minula 5 terčov a skončila na 28. priečke. V celkovom hodnotení spadla P. Fialková na 5. miesto. Ivona Fialková po 4 streleckých chybách finišovala na 33. mieste. Po prvej streľbe v ľahu viedla bezchybná Dahlmeierová o takmer 8 s pred Rakúšankou Hauserovou. Kuzminová dvakrát minula a patrilo jej 12. miesto so stratou 46,7 s. Po druhej bezchybnej položke v ľahu patrila vedúca pozícia naďalej Dahlmeierovej s náskokom 11 s pred Hauserovou. Kuzminová si pripísala tretiu chybu a so stratou viac ako minútu bola na 9. pozícii.

Paulíne patrila po dvoch chybách v ľahu priebežne 27. priečka, Ivona minula trikrát a bola 46. Dahlmeierová na prvej položke v stoji raz minula, predbehli ju Talianky Wiererová a Vittozziová, pred Nemkou mali náskok viac ako 20 s. Kuzminovej po štvrtej chybe patrila 10. pozícia so stratou 1:21 min na vedúcu pretekárku. Do posledného bežeckého úseku vyrážala Wiererová takmer 8 sekúnd pred Vittoziovou a Dahlmeierovou. Kuzminová na záverečnej položke nezaváhala a poskočila na 6. miesto. V závere ešte Kuzminová predbehla Hauserovú a finišovala na 5. priečke. Víťazstvo si bezpečne postrážila Wiererová, pred Dahlmeierovou a Vittozziovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok