Slovan utrpel debakel. Hokejisti prehrali deviaty zápas v sérii

TA3 TASR
24.1.2019 19:54

Hokejisti Slovana Bratislava utrpeli vo štvrtkovom súboji KHL na ľade Lokomotivu Jaroslavľ debakel 0:7. Zverenci Vladimíra Országha v kalendárnom roku 2019 ešte nezískali ani bod a celkovo to bola pre nich už deviata prehra v sérii.

Slovan utrpel debakel. Hokejisti prehrali deviaty zápas v sérii
SITA/Martin Medňanský (ilu foto)

Od úvodu boli aktívnejší domáci hokejisti, ktorí v prvých minútach niekoľkokrát preverili Čiliaka. Ten si poradil s pokusmi Jurtajkina, Kudrjavceva i Denisenka. Slovan sa nevedel dostať cez výbornú defenzívu Lokomotivu, ktorý vysoko napádal a poľahky získaval od súpera puky. Jaroslavľ hral od 11. minúty štvorminútovú presilovku pri vylúčení Gelinasa za vysokú hokejku a dokázal ju premeniť. Po peknej akcii bol pri pravej žŕdke úplne voľný Kovalenko a poľahky zasunul puk za bezmocného Čiliak - 1:0. Následne si zahral presilovku aj Slovan a konečne sa na dlhšie usadil v útočnom pásme. Vypracoval si dve nádejné šance, s ktorými si poradil Konovalov. V záverečných sekundách tretiny mohol zvýšiť na 2:0 Kajumov, ale Čiliak jeho pokus kryl.

V úvode druhého dejstva dostal dobrú prihrávku na ľavý kruh Sersen, ale jeho delovka mierila len do Konovalova. V ďalších minútach tempo upadlo, hralo sa najmä v strednom pásme a často sa prerušovalo. V 28. minúte pridali domáci druhý gól. Po súboji pri mantineli za bránkou nedokázala trojica slovanistov dostať puk z tretiny, na pravom kruhu ho získal Jurtajkin, ktorý vypálil z otočky z prvej a zaskočil Čiliaka - 2:0. V 33. minúte predviedli peknú akciu Liška so Slobodom, ale ten už nemohol prihrať Jánošíkovi a strela z uhla Konovalova neprekvapila. To však bolo z ich strany viac menej všetko. Obrana Lokomotivu pracovala ako hodinky a súperovi nedávala ani kúsok miesta či času. V 38. minúte pridal v presilovke tretí gól domácich obranca Rafikov, ktorý trafil z pravého kruhu do ľavého rohu bránky a o minútu sa presadil individuálne Sannikov, keď vyškolil Švarného i Čiliaka - 4:0.

Slovan nedokázal zvrátiť priebeh duelu proti lepšiemu súperovi ani v tretej tretine. Po úvodných pološanciach sa opäť dostal pod veľký tlak a Čiliak si pripísal ďalšie zákroky. V 47. minúte však kapituloval piatykrát. Denisenkova dorážka si cestu do bránky nenašla, no puk sa dostal ku Korškovi a ten sa už presadil. Na poltucet upravil v 52. minúte pri dvojnásobnej presilovke delovkou Jelesin a v rovnakej minúte pridal siedmy gól Jurtajkin. So ziskom 27 bodov zostávajú "belasí" na chvoste Západnej konferencie i celej súťaže. Najbližšie ich čaká päťzápasová šnúra na domácom klzisku. Odštartujú ju v sobotu 26. januára proti Dinamu Minsk, následne privítajú HC Soči (31. 1.), Dinamo Riga (4. 2.), CSKA Moskva (11. 2.) a opäť Dinamo Minsk (13. 2.). Záverečné štyri stretnutia základnej časti odohrajú na klziskách súperov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok