Obvinili ho zo sexuálneho útoku. Som nevinný, tvrdí škótsky expremiér

TA3 TASR
24.1.2019 16:54

Bývalého škótskeho premiéra, niekdajšieho predsedu Škótskej národnej strany a poprednú osobnosť presadzujúcu nezávislosť Škótska Alexa Salmonda obvinili v dvoch bodoch z pokusu o znásilnenie a v deviatich bodoch zo sexuálneho útoku. Vo štvrtok to oznámila škótska prokuratúra, ktorú v správe citovala tlačová agentúra AFP.

Salmond po súdnom pojednávaní vyhlásil: "Som absolútne nevinný, žiadny trestný čin som nespáchal." Polícia vo štvrtok už skôr 64-ročného Salmonda aj zadržala. Podľa skorších správ ho polícia vyšetrovala v súvislosti s trestnými oznámeniami, ktoré na neho podali dve osoby. Obe ho obvinili z obťažovania. Salmond pravdivosť obvinení stále popieral a tvrdil, že sa "nijakého trestného konania nedopustil".

Salmond odstúpil z premiérskej funkcie po neúspešnom referende o samostatnosti Škótska, ktoré sa konalo v septembri 2014. V strede pozornosti zostal ako mediálna osobnosť - v roku 2017 vyvolal polemiku, keď odštartoval vlastný program The Alex Salmond Show na ruskej televíznej stanici Russia Today, ktorú podporuje Kremeľ. Zo svojej Škótskej národnej strany vystúpil vlani po tom, čo ho dve osoby obvinili zo sexuálneho obťažovania. Expremiér vyhlásil, že "absolútne odmieta" akékoľvek obvinenia z neprimeraného správania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok