Weiss akceptoval pokutu a ospravedlnil sa

TA3, SITA
14.10.2011 16:12

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. pokračuje vo svojej funkcii. Skúsený 47-ročný kouč o tom informoval na piatkovej tlačovej konferencii v bratislavskom sídle Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Weiss akceptoval pokutu a ospravedlnil sa

Weiss st. dostal od SFZ pokutu 10 000 eur za "neadekvátnu a neprofesionálnu reakciu na legitímnu otázku redaktora portálu futbalportal.sk, pri odchode z tlačovej konferencie po minulotýždňovom kvalifikačnom stretnutí proti Rusku (0:1) vulgárnym spôsobom urazil uvedeného redaktora, svojím správaním dehonestoval reprezentáciu Slovenska, Slovenský futbalový zväz, a aj samotnú pozíciu reprezentačného trénera".

Kormidelník národného výberu SR akceptoval uvalenú pokutu a ospravedlnil sa médiám za svoje správanie. "Mrzí ma, čo sa deje, čo sa píše o slovenskom futbale. Som dosť silný človek, aby som vydržal. Chcel by som sa médiám a zvlášť tomu konkrétnemu novinárovi ospravedlniť. Moje správanie bolo nevhodné a nekorektné. Na poste reprezentačného trénera by som sa nemal takto správať. Ale to som ja - Vlado Weiss. Môj vzťah s médiami aj s vedením SFZ nie je ružový. S médiami ešte nikto vojnu nevyhral. Ja si však budem obhajovať svoje, budem si stáť za svojimi hráčmi," povedal Vladimír Weiss st. na piatkovej tlačovej konferencii.

"Ten konflikt sa začal po vlaňajších majstrovstvách sveta, po zverejnení finančných odmien pre slovenskú reprezentáciu. Nevadí mi zverejnenie financií, lebo ja som nič neukradol. Naopak, do tejto republiky sme priniesli peniaze, ktoré sa tu zdaňujú. Priniesol som 150 miliónov z Ruska po mojom pôsobení v Saturne Moskovská oblasť a pomohol som slovenským klubom. Ľudská závisť plodí nenávisť a nenávisť je najhorším poradcom. Zverejnenie môjho platu a mojej zmluvy vidím ako účelovú vec. Tie informácie nie sú pravdivé, možno vás poteším, zarábam viac. Médiá zo mňa pomaly urobili zlodeja, cítim sa, ako keby som vykradol banku, alebo zabil človeka. Všetko sa mohlo stať oveľa skôr, ale bolo to účelové, preto sa to stalo teraz. Ja sa nikde nebudem držať na silu, nikoho nebudem prehovárať. Nebojím sa médií, nebojím sa ničoho, len smrti a choroby. Dostal som pokutu, ktorú som akceptoval. Mal som aj lukratívnejšie ponuky po finančnej stránke, ja som však zvolil tŕnistú cestu, lebo som chcel pomôcť slovenskému futbalu. To nie je fráza, to je realita. Preslávili sme Slovensko tak, ako nikto iný. Zviditeľnili sme Slovensko. Za svojimi slovami si stojím a budem si za nimi stáť. Moje vzťahy s ľuďmi v SFZ sú korektné, nechodím s nimi na pivo ani za zábavou a chcem, aby to tak zostalo."

Podľa časopisom Trend zverejnených informácií je mesačná odmena trénera slovenskej futbalovej reprezentácie vyše 34-tisíc eur. Ďalších 5000 eur údajne dostáva Weiss za kvalifikačný zápas a 3000 eur za prípravný duel.

Slováci nepostúpili na budúcoročné majstrovstvá Európy do Poľska a na Ukrajinu, keď v kvalifikačnej B-skupine obsadili štvrtú pozíciu za Ruskom, Írskom a Arménskom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok