O Glváčovi rozhodne vedenie Smeru, vysvetlí správy so Zsuzsovou

TA3 TASR SITA
20.1.2019 15:39

O tom, či bude mať podpredseda Národnej rady Martin Glváč naďalej dôveru strany Smer-SD, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie v prípade medializovanej komunikácie s Alenou Zsuzsovou, podozrivou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol poslanec Národnej rady Erik Tomáš.

O Glváčovi rozhodne vedenie Smeru, vysvetlí správy so Zsuzsovou
SITA/Diana Černáková

Zdôraznil tiež, že pravdivosť uniknutých informácií z vyšetrovateľského spisu nie je zatiaľ potvrdená. "Stále ide o údajnú komunikáciu, nechajme preto na orgánoch činných v trestnom konaní, aby vec preverili, a to i z hľadiska bezpečnostných rizík," uviedol zároveň i na margo výziev, aby premiér Peter Pellegrini odvolal Glváča z funkcií, ktoré zastáva. Tomáš si zároveň myslí, že by sa mala venovať rovnaká miera pozornosti všetkým politikom, o ktorých sa preukázalo, že s Alenou Zsuzsovou v minulosti komunikovali.

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár, ktorý sám priznal niekdajšie spojenie s Alenou Zsuzsovou, spochybnil Glváčove vyjadrenia, že svoju komunikáciu koordinoval cez tretie strany a diala sa aj s vedomím bezpečnostných zložiek. "To mi tak naozaj nepripadá,“ vyhlásil v súvislosti s intímnym obsahom správ. Čo sa týka jeho komunikácie s podozrivou, pripomenul, že sa k nej sám priznal ako ku kontaktu medzi súkromnými osobami, ktorý sa skončil predtým, ako vstúpil do politiky. "Ako politik som s ňou nekomunikoval," zdôraznil Kollár.

Glváč podľa Denníka N komunikoval s Alenou Zsuzsovou obvinenou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. V mobile ho podľa denníka Sme mala uloženého ako ´maznák´“. Podpredseda NR SR súkromný motív takejto komunikácie odmietol, rovnako ako výzvu opozičníka Igora Matoviča, aby sa stiahol zo všetkých funkcií.

"Toto je hnoj Igora Matoviča. Podávam trestné oznámenie a toto si tento vagabund na povale u svojej babky už neukryje. Páni Matovič a Daniel Lipšic verejnosť neoklamú. Vystúpenie Igora Matoviča dokázalo, že tu funguje organizovaná skupina s jediným cieľom, prekryť randenie Daniela Lipšica s podozrivou A. Zs. Je nechutné, že po tom všetkom sa účelovo ponúkol Kuciakovcom, aby mal prístup k spisu ako ich advokát. Vyzývam Igora Matoviča, aby okamžite vysvetlil túto nehoráznosť," odkázal Glváč.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok