Fotogaléria: Na Slovensko dorazil maskot hokejového šampionátu

TA3 TASR
19.1.2019 17:50

Štyri mesiace pred vhodením úvodného buly 2019 IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji dorazil do dejiska šampionátu, na Slovensko, maskot Macejko. Na Štrbskom Plese ho pokrstili a oficiálne predstavili verejnosti.

Okrem maskota na Štrbské Pleso zavítal i strieborný medailista z hokejových MS 2012, brankár Ján Laco. "Trvalo niekoľko mesiacov, kým sa medveď Macejko dostal do finálnej podoby a uzrel svetlo sveta. Na jeho tvorbe najskôr pracoval tím zložený z dizajnérov, ideamakerov a ilustrátora. Tí vytvorili vizuál, na základe ktorého mu spoločnosť v Kanade vdýchla život a vytvorila ho v životnej veľkosti," uviedol jeden z organizátorov podujatia Viliam Gruska.

Po oficiálnom predstavení maskot Macejko vycestuje v nedeľu do lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici, kde bude fanúšikom k dispozícii okolo poludnia. Diváci ho podľa Grusku pred svetovým šampionátom uvidia i v ďalších lyžiarskych strediskách na Slovensku, v Česku a v Rakúsku, ako aj na rôznych iných miestach, ktoré budú priebežne aktualizované na oficiálnom facebookovom profile 2019 IIHF MS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok