Slovenské národné divadlo povedie režisér M. Chudovský

TASR, TA3
15.6.2012 16:07

Minister kultúry Marek Maďarič vymenuje Mariána Chudovského za generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND). Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii.

Slovenské národné divadlo povedie režisér M. Chudovský
SITA

Rozhodol sa tak po oboznámení sa s odporúčaním výberovej komisie, jeho koncepciou riadenia a po osobnom rozhovore s ním. "Som rád, že na rozdiel od minulosti nikto nespochybnil samotnú výberovú komisiu," konštatoval Maďarič s tým, že sa vie stotožniť s princípmi jeho koncepcie, ako aj s tým, že majú byť v krátkom čase prijaté konkrétne opatrenia. Chudovský súperil v druhom kole výberového konania spolu s dirigentom a hudobným skladateľom Antonom Popovičom. Získal sedem z 11 hlasov výberovej komisie.

Post riaditeľa prvej divadelnej scény je neobsadený od 20. septembra minulého roka, kedy vtedajší šéf SND Ondrej Šoth požiadal o uvoľnenie z funkcie. Exminister kultúry Daniel Krajcer poveril dočasným vedením divadla štatutárneho zástupcu generálneho riaditeľa Milana Vajdičku. Prvý konkurz sa uskutočnil 8. marca, v ktorom neuspel ani jeden zo siedmich kandidátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok