Auto s ôsmimi Iračanmi na D2 uniklo slovenským policajtom

TA3 TASR
14.1.2019 14:12

Vozidlo, ktoré v nedeľu uniklo pred slovenskými policajtmi do Česka, prevážalo osem Iračanov. Po policajnej naháňačke na diaľnici D2 sa ho policajtom podarilo zastaviť pred Brnom. Zadržané osoby eskortovala cudzinecká polícia ČR.

Auto s ôsmimi Iračanmi na D2 uniklo slovenským policajtom
Policie ČR

"Krátko pred 10.15 h spozorovali policajti neúmerne zaťažené vozidlo značky BMW 5 s poznávacou značkou Veľkej Británie. Z uvedeného dôvodu sa policajti rozhodli vodiča tohto vozidla predpísaným spôsobom zastaviť. Vodič však na výzvy policajtov nereagoval a v jazde s vozidlom pokračoval," ozrejmila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Doplnila, že vodič aj napriek výzvam nezastavil a v niektorých úsekoch diaľnice zvýšil rýchlosť až na 209 kilometrov za hodinu. Podľa slov hovorkyne vodič pri úniku predbiehal autá z oboch strán a pokúsil sa vytlačiť z cesty policajnú hliadku. Vozidlo policajti prenasledovali až k hraniciam s ČR, skontaktovali sa s českou políciou, ktorá uzavrela dopravu na diaľnici, a vozidlo pred Brnom zastavili. Dychová skúška u vodiča mala negatívny výsledok.

"Porušenie ustanovení zákona o cestnej premávke bude objasňovať príslušný správny orgán. Policajti diaľničného oddelenia PZ Malacky počas cezhraničného prenasledovania nepoužili na zastavenie vozidla donucovacie prostriedky z dôvodu, že vo vozidle sa nachádzal neznámy počet osôb, ktoré by mohli byť ohrozené na živote a zdraví," povedala hovorkyňa. Podľa jej slov sa pri udalosti nikto nezranil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok