Rybáriková končí v prvom kole, nepodarilo sa jej zdolať Kvitovú

TA3 TASR
14.1.2019 13:34

Už 1. kolo dvojhry bolo konečnou pre slovenskú tenistku Magdalénu Rybárikovú na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. V stretnutí úvodného kola nestačila Rybáriková na turnajovú osmičku Petru Kvitovú z Česka.

Rybáriková končí v prvom kole, nepodarilo sa jej zdolať Kvitovú
SITA/AP

Kvitovej podľahla za 68 minút 3:6, 2:6. V 2. kole nastúpi dvojnásobná wimbledonská víťazka Kvitová proti Rumunke Irine-Camelii Begovej. Dvadsaťdeväťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, momentálne 51. v rebríčku WTA, odohrala s 28-ročnou Kvitovou ôsmy vzájomný zápas. Češka vedie bilanciu suverénne 7:1. Predtým naposledy stáli na opačných stranách kurtu vlani v anglickom Birminghame, vo finále uspela Kvitová.

V pondelok išla ako prvá do vedenia v prvom sete Kvitová, ujala sa vedenia 2:0. Rybáriková dokázala vyrovnať na 2:2, Češka jej znovu ušla na rozdiel dvoch gemov. Za stavu 5:3 premenila pri svojom podaní hneď prvý setbal a získala úvodné dejstvo vo svoj prospech. V druhom sete už dominovala česká tenistka. Dostala sa do vedenia 3:1 a neskôr za stavu 5:2 pri svojom servise využila prvý mečbal.

Semifinalistka Wimbledonu 2017 Rybáriková sa predstavila v "main draw" na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie desiaty raz. Zverenka Petra Hubera si vlani vylepšila svoje miestne maximum, keď jej púť skončila až v osemfinále, v ktorom nestačila na neskoršiu víťazku Dánku Caroline Wozniacku (3:6, 0:6). Tohtoročnú sezónu odštartovala na turnaji WTA v austrálskom Brisbane, skončila hneď v 1. kole na rakete Chorvátky Donny Vekičovej (1:6, 2:6).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok