SHMÚ upozornil na snehovú nádielku, môže pribudnúť až 80 cm

TA3 TASR
13.1.2019 17:11

V niektorých okresoch na severe Slovenska môže v najbližších dňoch napadnúť 50 - 80 centimetrov nového snehu. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy s platnosťou od nedele 21.00 do stredy 16. januára 8.00 h.

SHMÚ upozornil na snehovú nádielku, môže pribudnúť až 80 cm
SITA/Jana Birošová

Vodiči by mali spozornieť

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Čadca, Bytča, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad. Pre ďalšie okresy v Banskobystrickom, Trenčianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji platí výstraha prvého stupňa. Napadnúť tam môže 30 - 50 cm.

sneh123_7f000001-5d23-1747.jpg

Od nedele do stredy si podľa meteorológov treba dať pozor aj na snehové jazyky a záveje. Vydali preto výstrahu prvého, v niektorých okresoch aj druhého stupňa. Okrem oblastí, kde má napadnúť veľké množstvo snehu, by vodiči mali spozornieť aj na severe Prešovského kraja, najmä od pondelka 14. januára do stredy.

V obciach Terchová a Lutiše

Starostovia obcí Lutiše a Terchová v Žilinskom okrese vyhlásili v súvislosti so snehovou kalamitou v nedeľu popoludní opäť mimoriadnu situáciu. Informoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

sneh234_7f000001-5d6e-9047.jpg

Okrem Terchovej a obce Lutiše tak aktuálne platí mimoriadna situácia v Žilinskom kraji v meste Čadca a v obciach Klokočov a Olešná v Čadčianskom okrese. V sobotu 12. januára odvolali mimoriadnu situáciu v obci Dolná Tižina v Žilinskom okrese.

Územie Žilinského kraja zasiahlo minulý týždeň intenzívne sneženie. Následkom zlých poveternostných podmienok a hustého sneženia kolabovala doprava, na cestách dochádzalo k nehodovým udalostiam, tvorili sa kolóny a viaceré samosprávy mali problémy s odpratávaním snehu či sprejazdnením ciest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok