Sagan triumfoval i v 6.etape Okolo Švajčiarska

TASR
14.6.2012 17:31

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa vo štvrtok tešil už zo svojho štvrtého víťazstva na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťdvaročný špurtér sa presadil v záverečných metroch 6. etapy z Wittnau do Bischofszellu (198,5 km).

Sagan triumfoval i v 6.etape Okolo Švajčiarska
SITA

Sagan triumfoval aj v časovkárskom prológu, pondelňajšej tretej, resp. utorňajšej štvrtej etape pretekov. Na konte má v tomto roku už dvanásť etapových prvenstiev. Štvrtkový náročný dojazd v uliciach Bischofszellu bol veľmi dramatický a Slovák už v posledných metroch musel ísť sám za seba. Súperi mu cestu za ďalším prestížnym etapovým vavrínom poriadne sťažili, ale Sagan situáciu zvládol skvelým spôsobom.

"V závere na posledných metroch ma súperi zavreli, ale dokázal som sa vymaniť zo zložitej situácie. Som veľmi spokojný, že sa mi podarilo triumfovať. Chcem sa poďakovať opäť tímu za dobrú robotu," povedal bezprostredne po etape do televíznych kamier slovenský talent.

V priebežnom poradí naďalej vedie Portugalčan Rui Faria da Costa, ktorý má osemsekundový náskok pred Fränkom Schleckom z Luxemburska.

výsledky 6. etapy (Wittnau - Bischofszell, 198,5 km):
1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 4:30:08 h, 2. Ben Swift (V:Brit./Sky Procycling), 3. Allan Davis (Aust./Orica GreenEdge Cycling Team), 4. Michael Albasini (Švaj./Orica GreenEdge Cycling Team), 5. Oscar Freire Gomez (Šp./Kaťuša Team), 6. Lloyd Mondory (Fr./AG2R La Mondiale), 7. Marco Marcato (Tal./Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), 8. Alessandro Bazzana (Tal./Team Type 1 - Sanofi), 9. Matti Breschel (Dán./Rabobank Cycling Team), 10. Francesco Gavazzi (Tal./Pro Team Astana)

celkové poradie: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Port./Movistar Team) 25:23:38, 2. Fränk Schleck (Lux./RadioShack-Nissan) +8 s, 3. Roman Kreuziger (ČR/Pro Team Astana) +15, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ-Big Mat) +19, 5. Nicolas Roche (Írsko/AG2R La Mondiale) +21, 6. Thomas Löfkvist (Švéd./Sky Procycling) +21

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok