KDH má podľa Fronca existenčné a finančné problémy

TASR, Sme, HN
14.6.2012 10:43

Neurčité reakcie zaznevajú z radov kresťanských demokratov po včerajšej výzve poslanca Radoslava Procházku, aby hnutie zaplatilo z vlastného zlaté padáky svojich nominantov. Ide o jeden a pol milióna eur.

KDH má podľa Fronca existenčné a finančné problémy
SITA

„Ak sa na to poslanci KDH poskladajú, ja určite dám,“ cituje Sme poslanca hnutia a exministra školstva Martina Fronca. Ako však dodal, v prípade peňazí KDH to však nádejne nevidí, keďže strana má podľa neho existenčné a finančné problémy. Poslanec Jozef Mikloško s preplatením nesúhlasí. "KDH toľko peňazí nemá," uviedol pre Hospodárske noviny.

Podpredseda KDH Pavol Abrhan reagoval na Procházkov návrh vyhlásením, že na dnešnom mimoriadnom rokovaní straníckeho Predsedníctva očakáva stanovisko k finančným limitom KDH. V hnutí sa v súvislosti s kauzou spomínajú pojmy chyba, sklamanie, nehoráznosť.

Jeden a pol milióna eur, ktoré šli na odstupné zo štátnej kasy, sa tam má aj vrátiť, vyzýva poslanecký klub tých, ktorí peniaze prijali – teda nominantov KDH.

Medzi manažérmi, ktorí svoje funkcie opustili aj so zlatým padákom, sa spomína bývalý šéf Železničnej spoločnosti Slovensko Pavol Kravec, ktorý dostal odmenu takmer 170.000 eur. Okrem neho dostali vysoké odstupné aj ďalší členovia manažmentu železníc. Zlatý padák vo výške 178.000 eur má aj bývalá šéfka Slovenskej pošty Marcela Hrdá.

Líder KDH Ján Figeľ na margo Kravca uviedol, že zistená suma odstupného naštrbila jeho dôveru voči bývalému šéfovi ZSSK. Neprevzatie odmien členmi manažmentov je podľa Figeľa otázkou ich "cti a sebahodnotenia". V súvislosti s Hrdou zase priznal chybu, že v zmluve, na základe ktorej jej prislúcha odstupné vo výške 178.000 eur, nebol stanovený finančný strop. Figeľ zmluvu podpísal v čase, keď bol ministrom dopravy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok