Nokia vo svete prepustí ďalších 10 tisíc zamestnancov

TASR
14.6.2012 10:14

Fínsky výrobca mobilných telefónov Nokia plánuje v rámci rozsiahlej reštrukturalizácie prepustiť vo svete ďalších 10 tisíc zamestnancov. Spoločnosť dnes zároveň varovala, že strata divízie mobilných telefónov za 2. štvrťrok tohto roka bude vyššia, než sa očakávalo.

Nokia vo svete prepustí ďalších 10 tisíc zamestnancov
TASR

Rušenie pracovných miest, ktoré zahŕňa okrem iného aj zatvorenie jediného závodu Nokie vo Fínsku, zvýši celkový rozsah plánovaného prepúšťania od nástupu nového šéfa Stephena Elopa do firmy na viac než 40.000. Elop nastúpil na post výkonného riaditeľa v roku 2010. Spoločnosť zároveň informovala, že do konca roku 2013 plánuje vyčleniť v rámci reštrukturalizácie dodatočné náklady v hodnote jednej miliardy eur.

Hodnota akcií Nokie klesla na začiatku dnešného obchodovania o 9 %, neskôr sa pokles zmiernil a po 9.00 h SELČ dosahoval 6,9 %. Od februára minulého roka, keď spoločnosť oznámila, že končí s vlastným operačným systémom Symbian a prechádza na systém Microsoftu Windows Phone, klesla hodnota jej akcií už o viac než 70 %. Informovala o tom agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok