Naši volejbalisti si vybojovali postup na ME, zdolali Čiernu Horu

TA3 TASR
5.1.2019 21:05

Slovenskí volejbalisti vyhrali v predposlednom kvalifikačnom zápase na tohtoročné majstrovstvá Európy nad Čiernou Horou. Po výbornom výkone nestratili zverenci Andreja Kravárika ani set a smerujú na siedmy európsky šampionát za sebou.

V tabuľke sú prví

Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvládli sobotňajší kľúčový zápas v kvalifikácii na ME 2019. V športovej hale v Nitre zdolali v C-skupine Čiernu Horu 3:0 a v tabuľke sa dostali na prvé miesto. Postupovú definitívu musia v stredu potvrdiť na Islande, v záverečnom dueli v skupine s posledným tímom tabuľky sú jednoznační favoriti. O postupe Slovenska môžu rozhodnúť aj zvyšné víkendové zápasy kvalifikácie.

dsc-3185_7f000001-0bb3-29b9.jpg

Na majstrovstvách Európy 2019 vo Francúzsku, Belgicku, Holandsku a Slovinsku sa predstaví 24 krajín, teda rekordný počet. Z kvalifikácie postúpia na šampionát víťazi siedmich skupín a kvinteto s najlepšou bilanciou z druhých priečok. Keďže dve skupiny sú iba trojčlenné, v konečnom hodnotení "druhých" sa nebudú brať do úvahy výsledky proti tímom, ktoré skončia na posledných miestach v štvorčlenných skupinách. Slováci na ME nechýbali od roku 2007, bojujú o siedmu účasť v sérii a celkovo jubilejný desiaty štart na najvyššom kontinentálnom fóre.

Vypredali halu

Začiatok úvodného setu bol vyrovnaný. Prvý bod získali po vlastnom podaní Slováci, potom sa súperi naťahovali. Za stavu 6:6 zverenci Andreja Kravárika získali dve lopty a dvojbodový náskok si udržiavali do stavu 11:9. Hostia s Čiernej Hory nedovolili Slovákom odskočiť výraznejšie, ale v závere setu domáci predsa len úspešnou šnúrou potešili divákov a triumfovali 25:21.

Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie hosťom. Viedli už 5:2, ale Slováci zlepšili najmä obranu na sieti a otočili stav na 9:8. Od tohto momentu bola hra opäť vyrovnaná a o víťazovi setu sa rozhodovalo až v závere. Vďaka lepšiemu podaniu a koncentrácii ho pre seba získali Slováci v pomere 25:22.

dsc-3173_7f000001-0bc4-cf57.jpg

Prevaha Slovenska pokračovala aj v úvode tretieho setu, štvorbodový náskok však hostia zmazali a neskôr bol stav 8:8. Diváci vo vypredanej hale hnali dopredu slovenských reprezentantov, ktorí opäť šnúrou troch bodov súperovi odskočili. V ďalšom priebehu setu už mali hru pevne pod kontrolou a napokon v ňom triumfovali 25:20 a v celom zápase 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok