Päťdesiatnik narážal do ľudí autom, údajne chcel zabíjať cudzincov

TA3 TASR
2.1.2019 06:35

Nemecké orgány vydali zatykač na 50-ročného muža z mesta Essen, ktorý je po útokoch autom na viacerých miestach v Porúrí podozrivý z viacnásobného pokusu o vraždu. Vyplýva to z vyhlásení polície a prokuratúry.

Päťdesiatnik narážal do ľudí autom, údajne chcel zabíjať cudzincov
SITA/AP (ilustračné foto)

Predpokladá sa, že uvedený muž, ktorého sa podarilo zadržať, opakovane nasmeroval svoje auto do skupín ľudí oslavujúcich príchod nového roka v mestách Bottrop a Essen, k čomu ho motivovala nenávisť voči cudzincom. Podľa aktuálnych údajov zranil celkove osem ľudí, pričom jednému z nich spôsobil ťažké zranenia.

Polícia a prokuratúra hodnotia konanie nemenovaného Nemca počas silvestrovskej noci ako "cielený útok". Minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Herbert Reul po prvých výsluchoch zadržaného uviedol, že muž konal "s jasným úmyslom zabíjať cudzincov".

Medzi zranenými osobami boli Sýrčania a Afganci. Jedna žena zo Sýrie vo veku 46 rokov utrpela život ohrozujúce zranenia. Pred policajtmi, ktorí ho prišli zadržať, sa podozrivý vyjadroval nepriateľsky voči cudzincom. Sú tiež náznaky, že v minulosti podstúpil liečbu duševného ochorenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok