Voľby do EP budú dôležitejšie. Spolu postaví celú kandidátku

TA3 SITA
1.1.2019 16:37

Mimoparlamentná strana Spolu - občianska demokracia plánuje do volieb do Európskeho parlamentu v roku 2019 postaviť kompletnú kandidátku, teda 14 kandidátov. Uviedla to v rozhovore poslankyňa Národnej rady SR a spoluzakladateľka strany Katarína Macháčková.

Voľby do EP budú dôležitejšie. Spolu postaví celú kandidátku
SITA/Marko Erd (ilu foto)

"Voľby do Európskeho parlamentu budú oveľa dôležitejšie ako predtým. Prvýkrát sú totiž na Slovensku politici, ktorí spochybňujú pozíciu Slovenska v Európskej únii a chcú našu krajinu ťahať k autoritárskym režimom. Pre týchto politikov je EÚ iba zdrojom všetkého negatívneho," uviedla. Podľa nej je dôležité sa im postaviť a presviedčať občanov, že Slováci majú šancu byť úspešní len v jednotnej a stabilnej Európskej únii.

Konkrétne osobnosti ešte menovať nechcela. "Ešte s ich predstavením chceme počkať. Ale už dnes viem povedať, že to budú mimoriadne kvalitní odborníci, ktorí budú občanom garantovať odbornosť, slušnosť a pevné zakotvenie Slovenska v Európe," uzavrela.

Voľby do Európskeho parlamentu sa uskutočnia 23.-26. mája 2019. Jednomyseľne o tom v Bruseli rozhodlo predsedníctvo Európskeho parlamentu a lídri jeho politických skupín. Slovenská republika bude mať 14 svojich zástupcov. Európsky parlament tvorí 751 europoslancov. Európsky parlament je zákonodarný orgán EÚ. Každých päť rokov ho volia občania Únie v priamych voľbách. Posledné voľby sa konali v máji 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok