Známy hráč zarábal stovky tisíc eur týždenne. Teraz je na mizine

TA3 TASR
29.12.2018 17:38

Ghanský futbalový reprezentant Asamoah Gyan zarábal v rokoch 2015-2017 počas pôsobenia v čínskom klube Šanghaj SIPG takmer 244 tisíc eur týždenne. V súčasnosti je podľa anglického denníka úplne na mizine, na účte má údajne iba pár korún.

Známy hráč zarábal stovky tisíc eur týždenne. Teraz je na mizine
SITA/AP

Tridsaťtriročný útočník je momentálne hráč tureckého Kayserisporu. Do povedomia fanúšikov sa dostal najmä počas MS 2010 v Južnej Afrike. Ghana mala vo štvrťfinále s Uruguajom blízko k postupu, keď na konci predĺženia za stavu 1:1 vyboxoval útočník "Urus" Luis Suarez loptu mieriacu do bránky rukou. Nariadenú penaltu však Gyan napálil len do brvna. Jeho spoluhráči potom zlyhali aj v penaltovom rozstrele a na MS skončili.

Po šampionáte sa Gyan presťahoval do Anglicka, kde hrával v Premier League za Sunderland. Neskôr odišiel do Číny. Tam sa z neho stal jeden z najlepšie platených hráčov ligy, no v súčasnosti má na účte iba pár korún. "Dobre si ma obzrite sprava, zľava, spredu a zozadu. To je všetko čo mám," uviedol pre portál MyNewsGh.com. Finančné straty Gyan utrpel vlani po prestupe do Turecka. Najnovšie sa o neho obáva jeho manželka s deťmi. Podľa denníka The Sun neprišiel domov na Vianoce, s rodinou nie je v kontakte už od augusta.

Autor 51 gólov v 105 zápasoch za ghanskú reprezentáciu sa v minulosti dopustil niekoľkých prešľapov. Po prehre na MS 2014 v Brazílii s Portugalskom (1:2) sa jednému novinárovi vyhrážal fyzickým útokom. Ten totiž po hráčoch bučal po tom, čo odmietli v mix zóne poskytnúť rozhovory. Pred štyrmi rokmi ho zasa v domovskej krajine spájali so zmiznutím tamojšieho rapera Castra. Hudobník a jeho priateľka sú nezvestní od júlovej dovolenky, ktorú trávili spolu s Gyanom a jeho rodinou v letovisku Ada. Ghanské médiá priniesli informácie o tom, že Castro sa mohol stať obeťou únosu, alebo dokonca vraždy. Voči spomenutým informáciám sa futbalista ohradil a označil ich za absurdné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok