Vlhová zažiarila aj v slalome, Shiffrinová vytvorila nový rekord

TA3 TASR SITA
29.12.2018 14:32

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v slalome Svetového pohára v rakúskom Semmeringu druhé miesto. Za dominátorkou sezóny Mikaelou Shiffrinovou zaostala 29 stotín. Američanka ako prvá pretekárka vyhrala v kalendárnom roku 15 pretekov SP a svojím 36. slalomovým víťazstvom kariéry v SP prekonala rekord Rakúšanky Marlies Schildovej.

Vlhová zažiarila aj v slalome, Shiffrinová vytvorila nový rekord
SITA/AP

Shiffrinová zaregistrovala svoj 51. triumf kariéry v prestížnom seriáli a aj piatykrát v sezóne pred svojou slovenskou vrstovníčkou, tretia bola so stratou 38 stotín Švajčiarka Wendy Holdenerová. Dvadsaťtriročná Vlhová po piatkovom triumfe v obrovskom slalome potvrdila, že po inom rakúskom rezorte Flachau sa najbližšie dejisko alpského SP od slovenských hraníc stalo zahraničnou "mekkou" slovenského zjazdového lyžovania, keďže v roku 2012 v Semmeringu prvé víťazstvo pre samostatnú krajinu vybojovala Veronika Velez-Zuzulová. Celkovo obe lyžiarky v stredisku, ktoré organizuje preteky SP medzi sviatkami každý druhý rok, dosiahli štyri pódiové umiestnenia.

"Som spokojná. Dnes to bol obrovský boj, pretože piatkové víťazstvo v obrovskom slalome bola pre mňa nová skúsenosť. Musela som sa skoncentrovať a chcela som ísť do slalomu s rovnakým pocitom ako do predošlých súťaží. Som hrdá sama na seba, že som to zvládla a bojovala som. Aj keď vždy sú tam chyby, s nimi sa nedá víťaziť. Som veľmi šťastná,“ povedala strieborná Vlhová pre RTVS.

"S druhým miestom v slalome som spokojný, pretože Peťa má za sebou ťažké dva dni. Zažila niečo nové, včera sa do postele dostala okolo desiatej večer. Dnešný slalom bol taký normálny v tejto sezóne," zhodnotil po pretekoch Vlhovej tréner Livio Magoni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok