Poliaci si pripísali druhú remízu

SITA
12.6.2012 22:51

utbalisti Poľska si v utorok pripísali druhú remízu v ich druhom stretnutí v rámci základnej A-skupiny na XIV. majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine, keď sa ich večerný duel proti Rusom skončil nerozhodne 1:1.

Poliaci si pripísali druhú remízu
SITA

O úvodný gól súboja vo Varšave sa postaral ofenzívny stredopoliar CSKA Moskva Alan Dzagojev, ktorý v 37. min hlavou zužitkoval štandardku kapitána Andreja Aršavina. V 57. min vyrovnal utešenou strelou spoza šestnástky kapitán Poľska Jakub Blaszczykowski. Jeho družina remizovala v úvodnom stretnutí s Gréckom takisto 1:1.

Výsledok - utorok:

A-skupina (Varšava/Poľ.): 
Poľsko - Rusko 1:1 (0:1)
Góly: 57. Blaszczykowski - 37. Dzagojev, ŽK: 60. R. Lewandowski, 82. Polanski - 60. Denisov, 75. Dzagojev, rozhodovali: Stark - Salver, Pickel (všetci Nem.) 

Zostavy
Poľsko: Tytoň - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka (73. Mierzejewski), Polanski (84. Matuszczyk) - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak (90+. Brožek) - R. Lewandowski 
Rusko: Malafejev - Aňukov, A. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Širokov, Denisov, Zyrianov - Dzagojev (79. Izmajlov), Keržakov (70. Pavľučenko), Aršavin 

V úvode súboja mali navrch Poliaci. V 7. min Obraniak poslal dobrú loptu do šestnástky, Boenisch ju ľahko tečoval a brankár Malafejev mal šťastie, že ho trafila a odrazila sa preč. Krátko potom sa k lopte v šestnástke dostal Lewandowski, ale "falšom" napálil mimo bránky. V 18. min Polanski síce prekonal ruského gólmana, no predchádzal mu zjavný ofsajd. Územnú prevahu potom začali získavať Rusi a v 37. min ju korunovali úvodným gólom. Kapitán Aršavin zľava odcentroval priamy kop do šestnástky, na "malé vápno" si učebnicovo nabehol Dzagojev a hlavou pridal svoj tretí gól na šampionáte - 0:1. O dve minúty neskôr mohol vyrovnať Blaszczykowski, keď sa uvoľnil na rohu šestnástky a vypálil k žrdi, lenže Malafejev vyrazil jeho pokus.

Nepoddajní Poliaci udreli v 57. min. Kapitán Blasczykowski na pravej strane obišiel ruského obrancu a svojou silnejšou ľavou nohou spoza šestnástky utešenou strelou k pravej hornej žrdi prekonal ruského brankára - 1:1. V 68. min si aktívny Dzagojev narazil loptu s Keržakovom, ten mu ju na hranicu pokutového kopu vrátil pätičkou, no slabé zakončenie mladej hviezdy CSKA Moskva nevystrašilo brankára Tytoňa.

Hlasy:

Franciszek Smuda (tréner Poľska): "Som veľmi spokojný, ako hráči takticky zvládli tento súboj. Myslím si, že všetci hráči vydali zo seba maximum. Nie každý hral perfektne, ale v hre sa vždy vyskytnú aj chyby. Sústreďme sa na ďalší zápas, premýšľam, ako v ňom zvíťaziť. Nikdy nebudeme ako Brazília, no máme mladý, vývojaschopný tím, ktorý bude hrať lepšie. Už pred prvým stretnutím proti Grécku som povedal, že rozhodujúci bude až tretí duel proti Česku, čo sa aj potvrdzuje."

Dick Advocaat (tréner Ruska): "Som spokojný s bodom. Poľsko hralo veľmi dobre, hoci pod tlakom a s vedomím, že nesmie prehrať. V útoku sme dovolil súperovi utvoriť si viacero šancí, takže musíme zlepšiť našu hru v defenzíve. V prvom polčase sme hrali dobre, z našich príležitostí sme vyťažili jeden gól, no po obrátke sme už nepridali nijaký. Remíza je pre nás dobrý výsledok."

Tabuľka A-skupiny:
1. Rusko 2 1 1 0 5:2 4 
2. Česko 2 1 0 1 3:5 3 
3. Poľsko 2 0 2 0 2:2 2 
4. Grécko 2 0 1 1 2:3 1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok