Kaliňák odchádza z parlamentu, vraj chce splatiť dlh rodine

TA3 SITA TASR
27.12.2018 12:58

Robert Kaliňák chce odísť do konca roka z parlamentu. Exminister vnútra a súčasný poslanec to potvrdil v TV Pravda. Kaliňák svoj odchod z verejnej funkcie odôvodnil najmä tým, že chce splatiť svoj dlh voči vlastnej rodine.

„V tejto chvíli odchádzam z parlamentu. Do konca roka chcem odovzdať list predsedovi NR SR o tom, že sa vzdávam mandátu,“ zdôraznil exminister v relácii a uviedol, že sa chce venovať rodine. „A navyše, človek bez mandátu v NR SR je slobodnejší, môže omnoho viac hovoriť, omnoho viac sa brániť,“ uviedol Kaliňák pre Pravdu. Poslaneckého mandátu sa vraj vzdá v piatok. Kaliňák zatiaľ nevie, či je jeho odchod z politiky definitívny.

"Chcem brániť dobré meno Smeru-SD aj jednotlivých predstaviteľov. Obnovím si aj advokátsku licenciu," uzavrel s tým, že v strane Smer-SD ako jej spoluzakladateľ ostáva.

Kaliňáka by mala v parlamente nahradiť Darina Gabániová (Smer-SD). Tá už poslankyňou v tomto volebnom období bola, zo zákonodarného zboru však musela odísť, keď si Kaliňák po demisii Ficovej vlády uplatnil svoj mandát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok