Už trinásta prehra Slovana. Hokejisti nezvládli ani Magnitogorsk

TA3 TASR
23.12.2018 19:20

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom domácom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige s Metallurgom Magnitogorsk 1:4. Pre "belasých" to bola už trinásta prehra v sérii a v tabuľke Západnej konferencii im naďalej patrí posledné 12. miesto.

Už trinásta prehra Slovana. Hokejisti nezvládli ani Magnitogorsk
SITA/Diana Černáková

Hostia potvrdili úlohu favorita

V rámci aktuálnej domácej série sa zverenci trénera Vladimíra Országha predstavia v najbližšom zápase 26. decembra, keď privítajú od 17.00 h Torpedo Nižný Novgorod. Hostia potvrdzovali od úvodu stretnutia úlohu favorita. Boli viac pri puku a lepšie a jednoduchšie kombinovali. Slovan bojoval, ale cez obranu súpera sa dostával veľmi ťažko. V 7. minúte hrali hostia prvú presilovku po faule Chipchuru a Denis Rassmusen ju po tvrdej strele využil - 0:1. Hostia boli po góle naďalej aktívnejší, ďalšiu šancu zmaril Bulířovi Štěpánek. V závere prvej tretiny však už mieril presne Ľubimov.

Aj v druhej tretine sa hralo prevažne pred bránkou Slovana a strelecká aktivita Metallurgu neustále narastala. "Belasí", ktorí však do zápasu nastúpili vo vianočných červených dresoch, sa pred Košečkina nedostávali často. V polovici zápasu zaujala individuálna akcia Sersena, problémy narobila súperovmu brankárovi aj strela Kloka. V závere druhého dejstva sa domáci nadýchli k náporu. Najskôr znížil rozdiel jedného gólu Meszároš, vzápätí premárnil dobrú možnosť Jeglič. Ešte v lepšej možnosti sa potom ocitol Sukeľ, ale ako sa to robí ukázal na druhej strane Timkin. Po ľavej strane sa dostal pred Štěpánka a vrátil hosťom dvojgólový náskok.

Na začiatku tretej tretiny sa rozvlnila sieť za domácou bránkou opäť. Platonov z pravej strany zvýšil už na 4:1 pre favorita a definitívne rozhodol. Zápas sa potom už prakticky iba dohrával, veľa vzruchu diváci na ľade nevideli. Najväčšiu šancu na gól mal Dorofejev, ale nemieril presne.

Vyjadrenia po zápase

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Súperovi gratulujem k víťazstvu. Mali sme slabší začiatok, potom sme sa zlepšili, čo ocenili aj diváci. Chcem im poďakovať za vytvorenú atmosféru, takúto sme už dlho nemali."

Josef Jandač, tréner Magnitogorska: "Bolo dôležité, že sme dali gól do šatne a potom aj v úvode tretej tretiny. Tempo hry nebolo vysoké, my sme hrali štvrtý zápas za sebou. Hrali sme to, čo sme potrebovali, veľa hokejovej krásy sme neukázali. Ale cieľ sme splnili."

Michal Sersen, kapitán Slovana: "Chceli sme vyhrať kvôli fanúšikom. Bohužiaľ stál proti nám kvalitný súper."

Andrej Meszároš, strelec jediného gólu Slovana: "Musíme priznať, aká kvalita dnes hrala proti nám. Metallurg je kvalitný tím a to aj ukázal. My sme radi, že prišlo toľko ľudí a verím, že prídu aj nabudúce. Z tejto nepriaznivej situácie sa musíme dostať sami."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok