Slalom v Courcheveli patril Shiffrinovej, Vlhová ju neohrozila

TA3 SITA
21.12.2018 14:54

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli v rámci Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní na ôsmom mieste. Vlhová v súčte oboch kôl dosiahla výsledný čas 1:50,74 min a o 93 stotín sekundy zaostala za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Štvrté najlepšie umiestnenie

Druhá skončila s odstupom 14 stotín sekundy nemecká špecialistka na obrovský slalom Viktoria Rebensburgová a tretie miesto si vyjazdila úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Francúzka Tessa Worleyová (+0,33).

Dvadsatriročná Slovenka Petra Vlhová dosiahla štvrté najlepšie umiestnenie v obrovskom slalome v kariére, trikrát bola siedma - v Aspene 2017, Lienzi 2017 a Killingtone 2018. Zároveň si do hodnotenia Svetového pohára pripísala ďalších 32 bodov a v celkovom poradí jej patrí piata priečka. Na čele je suverénna obhajkyňa veľkého glóbusu Shiffrinová. V hodnotení obrovského slalomu je Vlhová desiata, líderská pozícia patrí Talianke Federice Brignoneovej.

Fenomenálna Shiffrinová si pripísala na konto 49. triumf v pretekoch Svetového pohára, už šiesty v tejto sezóne, ale prvý v obrovskom slalome. Historicky viac víťazstiev vo Svetovom pohári majú spomedzi žien už len Američanka Lindsey Vonnová (82), Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (62) a Švajčiarka Vreni Schneiderová (55).

Dynamická jazda s minimom chýb

Zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhová s číslom 12 na hrudi absolvovala výborné prvé kolo. Jedinú chybičku urobila približne po 40 sekundách jazdy, keď podišla jednu z bránok, ale neskôr opäť chytila správny tajming v oblúkoch a v cieli sa tešila z jednej z najlepších "obrákových" prvokolových jázd v kariére. Sneženie počas prvého kolo podľa vlastných slov nevnímala negatívne. "Pocity sú dobré. V strednej časti som cítila, že som trochu pomalšia, ale spodok som mala rýchly. Uvidíme, aké to bude v druhom kole," uviedla Petra Vlhová do mikrofónu RTVS.

V druhom kole sa jazdilo už za hustého sneženia a Vlhová opäť predviedla dynamickú jazdu s minimom nepresností, drobné chybičky urobila v hornej časti. Po prejazde cieľom nestačila iba na skúsenú Rakúšanku Annu Veithovú, ktorá sa v druhej jazde výrazne zlepšila oproti prvému kolu, Celkovo to mladej Slovenke stačilo na ôsme miesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok