Čo ponúkne Vuelta? Pretekať sa bude aj mimo územia Španielska

TA3 TASR
20.12.2018 14:26

Budúci ročník cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa ponúkne jednu etapu aj mimo španielskeho územia, na jazdcov čaká niekoľko náročných kopcov. Na programe je opäť tak ako vlani aj tímová časovka. Preteky odštartujú 24. augusta a potrvajú do 15. septembra.

Štart bude v blízkosti mesta Alicante na juhovýchodnom pobreží Španielska. Trasa Vuelty potom naberie smer na sever a ďalej na západ smerom cez Katalánsko, Andorru, Francúzsko, Baskicko, Kantábriu a Astúriu. Jedna individuálna časovka zavíta do francúzskeho Pau. Kopcovité profily etáp čakajú na jazdcov v prvom týždni, no aj v druhom ich čaká niekoľko bonbónikov v baskických a astúrskych regiónoch.

Finále baskického programu sa odohrá na brutálnom výstupe Los Machucos, ktorý má 7,2 km a sklon 8,7 percenta. Na Vueltu sa vracia po ročnej prestávke. Náročnosť cieľového kopca umocní predchádzajúcich šesť horských prémií. Etapy záverečného týždňa budú výlučne prebiehať v okolí Madridu, záver bude patriť šprintérom. Informcáiu priniesol špecializovaný web cyclingnews.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok