Ševčenko zariadil výhru Ukrajiny nad Švédskom

TASR, dailymotion.com
12.6.2012 00:50

V druhom pondelkovom stretnutí zvíťazili reprezentanti Ukrajiny na Olympijskom štadióne v Kyjeve nad hráčmi Švédska 2:1.Švédsky kapitán Zlatan Ibrahimovič otvoril krátko po zmene strán skóre duelu, no Ukrajinci dokázali za desať minút otočiť, keď sa dvakrát presadil kapitán Ševčenko.

Ševčenko zariadil výhru Ukrajiny nad Švédskom
SITA

Ukrajina - Švédsko 2:1 (0:0)
Góly: 55. a 62. Ševčenko - 52. Ibrahimovič. Rozhodcovia: Cakir - Duran, Ongun (všetci Tur.), ŽK: Källström, Elm (obaja Švéd.), 70.000 divákov

zostavy a striedania:
Ukrajina: Pjatov - Gusev, Michalik, Chačeridi, Selin - Jarmolenko, Tymoščuk, Konopľanka (90.+2 Devič) - Nazarenko - Voronin (85. Rotaň), Ševčenko (81. Milevskij)
Švédsko: Isaksson - Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson - Källström, Elm - Larsson (68. Wilhelmsson), Ibrahimovič, Toivonen (63. Svensson) - Rosenberg (71. Elmander)

Aktívnejší domáci sa od začiatku snažili tvoriť hru, no chýbal moment prekvapenia a postupné útoky stroskotali na organizovanej defenzíve Švédov. Spočiatku svižný duel tak postupne stratil tempo. Severania sa odhodlali do útoku až po štvrťhodine hry. Prvú šancu si vypracoval ich kapitán Ibrahimovič, ktorý sa šikovne uvoľnil a poslal nebezpečný center do šestnástky, zachraňovať musel brankár Pjatov.

V 23. minúte konečne vyšiel domácim rýchly brejk a Ševčenko mal na kopačke úvodný gól, no z ťažkej pozície minul. Na druhej strane pohrozil Rosenber, jeho pokus skončil v rukaviciach Pjatova. 38. minúta priniesla gólové šance na oboch stranách. Najprv Voronin výborne uvoľnil Ševčenka, no domáceho kapitána v poslednej chvíli zblokoval Mellberg a vzápätí Ibrahimovič trafil krížnou hlavičkou do tyčky.
V úvode druhého polčasu mali miernu prevahu Švédi, ktorí sa niekoľkokrát dostali do sľubných pozícií, no domáci ich dokázali zastaviť. V 52. minúte však už umlčali vypredané tribúny.

Ukrajinci si neporadili s centrom z pravej strany, k lopte sa dostal Källström, našiel nabiehajúceho Ibrahimoviča a ten sa zblízka nemýlil - 1:0. "Tre kronor" sa však z vedenia netešili ani tri minúty. Ukrajincom vyšla rýchla kontra a Ševčenko, ktorý sa presadil medzi troma obrancami, hlavou vyrovnal. O ďalších šesť minút tribúny opäť burácali a opäť zásluhou Ševčenka. Ukrajinský kapitán si výborne nabehol na roh a presnou hlavičkou k bližšej tyčke poslal svojich do vedenia. Švédske šance na vyrovnanie prišli až v nadstavenom čase. Najprv Ibrahimovič narazil Elmanderovi, no ten zoči-voči Pjatovovi prestrelil a podobne dopadol aj Mellberg.

hlasy po zápase:
Andrij Ševčenko, kapitán a strelec dvoch gólov Ukrajiny: "Je to pre mňa veľmi emotívne, cítim sa fantasticky. Majstrovstvá Európy pred vlastnými fanúšikmi, dva góly a víťazstvo - je to jeden z najlepších momentov v mojej kariére. Cítim sa akoby som mal iba 20 rokov."

Zlatan Ibrahimovič, kapitán a strelec jediného gólu Švédska: "Som veľmi, veľmi smutný. Tento zápas sme nemali prehrať. Mali sme super šance, aj v závere. Niečo také sa nám už nesmie stať. Teraz sa musíme vyrovnať s touto ťažkou situáciou. Máme pred sebou ešte dva zápasy a verím, že dosiahneme lepšie výsledky."

Erik Hamren, tréner Švédska: "Oba tímy boli veľmi nervózne. Druhy polčas sme odštartovali dobre a dali sme aj vedúci gól. Nanešťastie domáci rýchlo vyrovnali a ako to už vo futbale býva, dostali sa na koňa. Som sklamaný, zaslúžili sme si remízu."

tabuľka:
1. Ukrajina      1  1  0  0  2:1  3
2. Anglicko      1  0  1  0  1:1  1
Francúzsko    1  0  1  0  1:1  1
4. Švédsko       1  0  0  1  1:2  0

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xrh131"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xrh131_yyyyyyy-sverige-footyroom-com_animals" target="_blank">Україна - Sverige footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok