Francúzsko remizovalo s Anglickom po taktickej uspávanke

TASR
11.6.2012 22:36

Anglická futbalová reprezentácia remizovala zápase D-skupiny ME s rivalmi z Francúzska 1:1. O úvodný gól duelu sa postaral obranca Lescott, ktorý si výborne nabehol na priamy kop Gerrarda. Šesť minút pred koncom prvého dejstva však spoza šestnástky vystrelil Nasri a prekonal Harta.

Francúzsko remizovalo s Anglickom po taktickej uspávanke
SITA

Francúzsko - Anglicko 1:1 (1:1)
Góly: 39. Nasri - 30. Lescott. Rozhodcovia: Rizzoli - Faverani, Stefani (všetci Tal.), ŽK: Oxlade-Chamberlain, Young (obaja Ang.), 49.000 divákov

zostavy a striedania:

Francúzsko: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Evra - Cabaye (84. Ben Arfa), Diarra, Malouda (85. Martin) - Nasri, Benzema, Ribery
Anglicko: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner, Gerrard, Parker (78. Henderson), Oxlade-Chamberlain (77. Defoe) - Young - Welbeck (90. Walcott)

Zápas nemal v úvode príliš veľké tempo. Oba tímy si dávali pozor na chyby v obrane a vyčkávali na súpera. Ako prví sa mohli tešiť francúzski fanúšikovia, keď v 11. minúte anglickému brankárovi Hartovi prepadla po rohu lopta, ale na čiare ho zastúpil spoluhráč. Po štvrťhodine prišla stopercentná šanca "Albiónu". Milner dostal prihrávku za obranu súpera, kľučkou obišiel gólmana Llorisa, no z uhla netrafil prázdnu bránku. V 30. minúte sa už Angličania dostali do vedenia. Na Gerrardov priamy kop si výborne nabehol Lescott a hlavou nekompromisne zakončil. Pre stopéra Manchestru City to bol premiérový gól v národnom drese. Francúzi okamžite zabrali a súpera dostali pod tlak.

O päť minút sa takmer rovnaká situácia ako pri prvom góle zopakovala aj pred anglickou bránkou. Hart si však s prudkou hlavičku Diarru poradil a druhý pokus francúzskeho stredopoliara mieril vedľa ľavej žrde. Tlak "Les Bleus" narastal a v 39. minúte priniesol aj ovocie. Po šikovnej práci Riberyho namieril spoza šestnástky Nasri a prízemnou strelou k ľavej tyčke prekonal Harta - 1:1. Francúzi vládli na ihrisku a do prestávky si vytvorili ešte niekoľko dobrých príležitostí.

Po polčase ale opäť pokračoval taktický boj v strede poľa. Na oboch stranách dominovali pozorné obrany, ktoré dokázali eliminovať šance už v zárodkoch. V 65. minúte sa pokúsil zmeniť stav Benzema, ktorý vypálil z 25 metrov, ale Hart si s jeho tvrdou strelou poradil. Na dlhé minúty to však bolo všetko a na ihrisku pokračoval neatraktívny duel bez nápaditých akcií. Štvrťhodinu pred koncom prišla ďalšia pološanca Francúzov, keď sa Ribery snažil prekvapiť Harta z veľkého uhla, ale skóre sa nemenilo. Zverenci Laurenta Blanca sa pokúsili o záverečný tlak, niekoľko minút obliehali anglickú šestnástku, no bez úspechu.

Hlasy po zápase:
Laurent Blanc, tréner Francúzska: "Bolo paradoxné, že sme museli inkasovať gól, aby sme začali hrať a skórovali. No bohužiaľ sme už nedokázali pridať druhý zásah. S remízou dokážeme žiť. Deľba bodov je pre oba tímy v poriadku."

Roy Hodgson, tréner Anglicka: "Samozrejme, Francúzi patria medzi favoritov našej skupiny a bol to asi najťažší zápas. Nikto z hráčov ma nesklamal."

Steven Gerrard, kapitán Anglicka: "Z víťazstva by sme boli nadšení, ale aj remíza je v poriadku. Sme spokojní s naším úvodným vystúpením. Teraz na to musíme nadviazať víťazstvom nad Švédskom."

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xrgxdz"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xrgxdz_france-england-footyroom-com_animals" target="_blank">France - England footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok