Okrem lepších platov aj dovolenka navyše, podpísali zmluvy

TA3 TASR
17.12.2018 17:40

Ministerka vnútra Denisa Saková podpísala kolektívne zmluvy na roky 2019-2020 pre všetky skupiny zamestnancov rezortu vnútra. Okrem avizovaného zvýšenia platov o desať percent od januára 2019 a v rovnakej výške aj od januára 2020 sa ministerstvo dohodlo s odborármi na zvýšení dovolenky zamestnancov o jeden týždeň nad rámec Zákonníka práce.

Okrem lepších platov aj dovolenka navyše, podpísali zmluvy
TASR/Martin Baumann ilu foto

"Kolektívne zmluvy uzatvorené v záujme vytvárania priaznivejších pracovných podmienok sú výsledkom rokovaní so zástupcami jednotlivých odborových zväzov," ozrejmil rezort vnútra. Doplnil, že od apríla 2019 budú zamestnanci ministerstva dostávať stravné poukážky v hodnote štyri eurá na deň.

Kolektívne zmluvy upravujú podľa rezortu aj tvorbu sociálneho fondu, v budúcom roku to bude 1,1 percenta pre všetky skupiny zamestnancov. "Súčasťou kolektívnych zmlúv je okrem iného zavedenie pružného pracovného času na pracoviskách, kde o to požiada odborová organizácia a prevádzkové podmienky to umožnia," doplnilo ministerstvo.

Zmluvy podpísala ministerka vnútra a generálny tajomník služobného úradu MV SR Ondrej Varačka s policajtmi, hasičmi, horskými záchranármi, civilnými štátnymi zamestnancami a civilnými zamestnancami vykonávajúcimi práce vo verejnom záujme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok